A 10.H osztálykirándulása - hétvége Gyenesdiáson

Szombat reggel a vidéki buszmegállóban találkoztunk az osztállyal, ahonnan busszal indultunk útnak Gyenesdiás felé. Hévízen átszálltunk, majd megérkeztünk egy wellness parkba, és elfoglaltuk a szállásunkat, ami mindenkinek nagyon tetszett.

Hamar felvettük a fürdőruhánkat, és csobbantunk egyet a kertben lévő medencében. Miután körbenéztünk a parkban, elindultunk a Balatonhoz. Útközben ettünk egy gombócot az év fagyijából.
Negyed óra séta után megérkeztünk a strandra, ahol sokat fürödtünk, röpiztünk, napoztunk, beszélgettünk.
Késő délután elindultunk visszafelé, majd a szálloda éttermében vacsoráztunk.
Rita néni és Tamás bácsi meghívta az osztályt egy pohár balatoni fröccsre. Hosszas beszélgetés után elmentünk aludni.

A vasárnapunk csak úgy elrepült! Miután megreggeliztünk és összekészítettük a csomagjainkat, elindultunk a templomba. Néhányan gyalog, néhányan autóval mentünk, mivel a Szent Ilonáról elnevezett kápolna elég messze volt. Itt egy olyan istentiszteleten vettünk részt, ahol nem volt pap, hanem egy néni vezette az imádságot. Ezután gyorsan bevásároltunk, és visszamentünk a szállásunkra. Tamás bácsi segítségével mindenkinek a táskáit bepakoltuk az autóba, és végre mehettünk strandolni. Ezen a napon még nagyobb volt a kánikula, ezért az egész osztály együtt szórakozott és fürdött a Balatonban. Ebbe a pár órába, sokaknak az utolsó pillanatban ugyan, de az elmaradhatatlan lángosevés is belefért.

Késő délután indultunk el Gyenesdiásról elég fáradtan, de annál elégedettebben. A busz út nem túl hamar, de eltelt, és estére már haza is érkeztünk. Mindenki jól érezte magát, sokunk szerint az egyik legjobb osztálykirándulás volt.
Köszönjük Rita néninek a szervezést, Tamás bácsinak, hogy szállította a csomagjainkat külön autóval és a navigációt, hogy eltölthettünk együtt egy ilyen szép hétvégét.

Salamon Krisztina, Wunder Imola

 
Kategória: