9.N osztály gólyatábora

A 9.N osztályosok gólyatáborát 2019.08.29-én és 30-án rendezték meg Győrújbaráthegyen a gyermektáborban, amit osztályfőnökünk, Botosné Mészáros Krisztina és Niederland Zsófia tanárnő, valamint a DÖK néhány tagja tett felejthetetlenné. Nagy izgalommal és félelemmel indultunk útnak a táborba. Számoltuk vissza a napokat, hogy mikor fogjuk megismerni egymást, akikkel négy éven keresztül életünk meghatározó eseményeit fogjuk közösen átélni.

Érkezésünk után játékos feladatokkal indítottuk a napot, hogy közelebb kerüljünk egymáshoz. A nap folyamán sok ügyességi és koncentrációt igénylő feladatban vettünk részt. Örömmel töltött el minket, hogy osztályfőnökünk minden programnál csatlakozott hozzánk, és velünk együtt mókázott. Kiélhettük kreativitásunkat is, amikor címert kellett rajzolnunk, megjeleníteni benne mindazt, ami érdeklődési körünkbe tartozik, és ami megtörtént velünk. Délután a DÖK néhány tagjával megtanultuk az osztálytáncunkat is, több- kevesebb sikerrel. Vacsora után egy akadálypálya is várt bennünket, gólyákat. Az állomásokon különféle helyzetekben kellett próbára tennünk magunkat. Volt olyan, ami az eszünket tornáztatta meg, és akadt olyan is, ahol az ügyességünkre volt szükség. Késő este pedig a kihagyhatatlan ’prohászkás’ beavatásunk is megtörtént.

Másnap egy finom reggeli után útra kelve visszamentünk iskolánkba, ahol Méry László atya fogadott minket a kápolnában. Tartalmas beszélgetéssel indítottunk a délelőttünket, majd csapatokra osztottak minket, és mint újdonsült prohászkások egy iskoláról szóló kvízt kellett megoldanunk. Sok vidámság és kacagás után végül László atya áldással bocsátott el minket a nyári szünet utolsó napjaira.

Számos színes és tartalmas programban volt részünk. Fantasztikus élménnyekkel tértünk haza, a tanévet már jó baráti közösségben kezdtük meg. Meggyőződtünk arról, hogy egy igazi, erős, összetartó osztályközösség leszünk, ahol életre szóló barátságokat köthetünk. S nem utolsósorban kaptunk egy nagyon kedves osztályfőnököt, akire az érettségéig számíthatunk.

Horváth Zsófia és Cserteg Alexandra
9.N osztály
 
Kategória: