Adománygyűjtés

Kedves Prohászkás Szülők és Diákjaink! Pilinszky János így ír: „A nagyböjt tehát lényege szerint a szeretet legmélyebb titkaiba való beavatás. A halál burka alatt itt érik a legvakítóbb fény, Isten és ember közös hajnala.” Szeretetszolgálatra hívom Valamennyiünket a nagyböjt hátralevő idejére. Szokásunkhoz híven a nagyhét előtt a LURKÓ Alapítványhoz csatlakozva gyermekosztályokat járunk a diákokkal, hogy szeretetet, fényt és reményt vigyünk a betegeknek és hozzátartozóiknak. A beteg emberekben Krisztust megtapasztalni nagy és életre szóló élmény. Itt a lehetőség. Kérem a segíteni igyekvőket, hogy április 10. csütörtök reggelig felajánlásaikat szíveskedjenek a gimnázium portáján leadni. Játékot, könyveket, színezőt és színesceruzát, édességet, süteményt is szívesen fogadunk.

Ezúton szeretném Önöket még egy szolgálathoz, felajánláshoz hívni. Szintén a LURKÓ Alapítvány kezdeményezése, hogy a Téten működő Otthont bármilyen dekorációval, szobanövénnyel, kerti sportjátékkal, könyvekkel szebbé tehetjük. Az otthonban felnőtt szellemileg és mozgásukban korlátozott emberek élnek. A ház valamennyire felújításra került, de szépítgetésre már nem maradt pénz. Több mint száz ember él itt, bármennyi segítség, felajánlás örömre váltható…
Kérem, hogy az erre a célra történő felajánlásaikat is a gimnázium portájára szíveskedjenek leadni, illetve ha segítő gondolataik vannak, úgy az iskola e-mail címére szíveskedjenek azt megírni. A határidő ez esetben is április 10. Amennyiben a gyűjtés további határidőig tolódna, a szokott fórumokon tájékoztatni fogom Önöket.

Szeretetük bármilyen megnyilvánulását hálásan köszönöm. Áldásos előkészületet kívánok a böjti idő napjaira.

Horváth-Hutás Rita
tanárnő