Advent a 9.H osztályban

December 9-én osztályfőnökünkkel, Jakab Gáborral és hittan tanárunkkal, Kaposi Gábor atyával Sopronban vettünk részt lelkinapon. Győrből vonattal mentünk Sopronba. Gábor atya az állomáson várt minket. A Szent György plébánia lett erre a napra az otthonunk. Ide érkezve először megbeszéltük a napirendet. A kápolnában kezdtük a lelki programot. Itt közösen imádkoztunk ráhangolódva a nap lehetőségeire. Első beszélgetésünk John Lennon God című számának meghallgatásával kezdődött. A dal első hallásra a teljes istentagadásról szól. Két csoportban beszélgettünk. Mindenki egyénileg válaszolt a kérdésekre.

Ebédelni egy közeli pizzériába mentünk. Miután mindenki jól lakott, újra a plébániára tértünk vissza, ahol önismereti játékok közben megajándékoztuk egymást Mikulás alkalmából. Az ajándékozást követően a Harrer csokigyárba mentünk. Itt rengeteg csoki várt ránk, melyeket mind megkóstoltunk.

A plébániára visszatérve megint olyan játékok következtek, melyek segítségével jobban megismerhettük egymást. A nap zárása képpen George Carlin a stand up comedy műfajának alkotójától olvasott fel Gábor bácsi egy részletet. Ez a szöveg egy sajátos istenképet mutatott. Erről csoportokban beszélgetve fogalmaztuk meg a saját istenképünket. Imádsággal zártuk a napot. A soproni adventi vásárba is bekukkantva indultunk a vasútállomás felé.

December 19-én tartottuk az osztály karácsonyt. Délután öt órakor találkoztunk a Széchenyi téren. Itt megnéztük a fényjátékot, majd a gimnáziumunk kápolnájába jöttünk. Itt Kaposi Gábor atya vezetésével másokért, olyan emberekért imádkoztunk, akiknek valamiért szomorúnak ígérkezik a karácsony. A kápolnából elsétáltunk a révfalui plébániára, hová már megérkezett az előre megrendelt vacsoránk. Vacsora után megajándékoztuk egymást karácsony alkalmából.

Adventi készületünket december 22-én zártuk, mikor az osztály közösen hajnali rorátéra ment Révfaluba.

Bogár Sára, Hoboth Anna
9.H osztály

 
Kategória: