Adventi hangulatban a Fruhmann - házban

Egy kedves meghívásnak tettünk eleget, amikor a 2. b osztályos tanulóinkkal egy rövid időre a győri Kályhamúzeum vendégszeretetét élvezhettük. Nemes Rozika édesanyja invitálta meg kis közösségünket egy vidám hangulatú, alkotással egybekötött foglalkozásra. Az agyag kelhetett életre diákjaink aprócska kezében, akik Csillag Veronika múzeumpedagógus vezetésével és irányításával készíthették el saját karácsonyi díszeiket a múzeum padlásterében.

Az alkotási folyamat közben meglévő tudásukat is gyarapíthatták nebulóink, hiszen rengeteg ismeretet szerezhettek magáról az agyagról, a megmunkálásáról és megismerkedhettek a szemet gyönyörködtető kályhacsempék gipszmintáival is. Igazi közös munkálkodás vette kezdetét, ahol bátran szárnyalhatott a képzelet, teret kapott a fantázia és az „együtt alkotni jó” életérzése is.

A foglalkozás végére szebbnél szebb karácsonyi dekorációk és kályhacsempe lenyomatok sorakoztak a boldog és büszke tulajdonosaik előtt, akik a kiégetést követően kaphatják kézbe szívüknek oly kedves alkotásaikat.

Horváth Ildikó

tanító
 
Kategória: