Alsósok a Mikulásházban jártak

Az elmúlt évekhez hasonlóan a Mikulás idén is beköltözött a Vaskakas Bábszínházba, hogy személyesen is találkozhasson a gyermekekkel. Mi is felkerestük.

A Mikulásházban nem csak őt, de sok érdekességet is láthattunk. Megismerkedhettünk segítőjével, megnézhettük az otthonát. Azonban nem sok időnk volt a pihenésre, mert feladatok vártak ránk. Ilyenkor decemberben Mikulásnál nagy a sürgés-forgás, ami rendetlenség jár, és mindig elkél a segítség. Szerencsére a másodikos tanulók nagyon szorgos gyermekek, így gyorsan sikerült rendet rakni a házban. Majd eltűnt finomságokat kellett megkeresnünk. A sikeres „nyomozás” után nem maradt el a jutalom. Mikulással és segítőjével teázhattunk, és finom kaláccsal is kedveskedtek nekünk. Végül egy aranyos mesével búcsúzott el tőlünk. De mielőtt elindultunk, még leveleket dobhattunk a postaládájába. Hogy ki mit írt neki? Az hadd maradjon a mi titkunk!

Kellemes délutánt töltöttünk a Mikulásnál, csak mosolyt, csillogó szempárokat, boldog arcokat láthattunk. Sokat játszottunk, kacagtunk! Jó volt együtt!
 
Kategória: