Április 22. A Föld napja – Tisztíts meg egy szigetet!

Győr város területén 141 szelektív hulladékgyűjtő sziget található, melyek közvetlen környezete a nem megfelelő használati szokások miatt sokszor szemetes, koszos. A Föld Napja alkalmából 2021. április 22-én „Tisztíts meg egy szigetet!” elnevezéssel közös kampányt szervezett Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Győr-Szol Zrt., a Győri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. és a Győr+ Média Zrt.

Iskolánk 9.H osztályának lelkes 9 fős csapata csatlakozott a kampányhoz és vállalta, hogy rendbe teszi öt szelektív hulladékgyűjtő sziget közvetlen környezetét a belvárosban. A munkához szükséges eszközöket (szemeteszsákot és kesztyűket) mindenki számára biztosították a kampány meghirdetői, így a feladat csak az volt, hogy a hulladékgyűjtő szigeteken és azok közvetlen környezetében szétdobált, de szelektív gyűjtésre alkalmas hulladékot a megfelelő konténerbe, az egyéb apró és kisebb méretű hulladékokat pedig a szemeteszsákokba helyezzük el.

A diákok lelkesedését mutatja, hogy nemcsak a vállalt helyeken, de a Rába-folyó partján is zsákba gyűjtötték a városképet csúfító eldobált hulladékot.

A kampányban részt vevő diákok: Petőcz Dalma, Szabó Anna, Pintér Dorottya, Földi Zsófia, Varsányi Dóra, Balogh Kristóf, Salamon Dániel, Várkonyi Zoltán, Bagó Botond

 

Zimonyi Katalin
osztályfőnök (9.H)

Kategória: