Az 5.A családi délutánja a Püspökerdőben

A kora őszi időjárás igazán mindent beleadott a péntek délutánba, ragyogó napsütés és kellemes meleg volt a Püspökerdőben, így minden adott volt egy kellemes szabadtéri programhoz. Az 5.A osztályos gyermekek osztályfőnökükkel, Kati nénivel érkeztek a helyszínre már kora délután, a szülők, családtagok pedig később csatlakoztak.

A gyerekek hamar feltalálták magukat, a fiúk focicsapatot állítottak fel és megkezdődött a játék. A lányok az erdőt fedezték fel kisebb-nagyobb csapatokba verődve. Voltak, akik tollasoztak a nagy zöld területen, míg mások labdáztak vagy kipróbálták a játszótéri eszközöket, pl. a mérleghintát, mászókát.

A friss levegő megtette hatását, hamar előkerültek a finomságok, házi sütemények, szörpök, rágcsálnivalók. Kihagyhatatlan lehetőségként kínálkozott a szalonna- és virsli sütés, voltak aktív favágók, tűzrakók a gyerekek és a szülők között, míg mások inkább a sütögetésben vettek részt.

A szülők a gyerekekhez hasonlóan bekapcsolódtak a játékokba. A délután lehetőséget biztosított kötetlenebb kommunikációra is tanár, gyerek, szülő között.

Az osztály idén új tanulókkal is bővült, a családi délután az ő beilleszkedésüket is segítette.

A nap végére kellemes fáradságérzet töltött el mindenkit, a tüdők megteltek friss levegővel, míg az orrában mindenki hazavihette a sült szalonna finom illatát.

Varga Rebeka, az 5.A osztály krónikása
 
Kategória: