Az összefogás csodája a Prohászka iskolában

Az elmúlt héten páratlan összefogásról tanúskodott a Prohászka Iskola felsős és gimnáziumi tagozata. A szülői értekezleteken meghirdetett jótékonysági felhívásra minden korábbi várakozást felülmúló szeretetáradat indult. Rengeteg társasjáték, könyv, színező füzet, plüss játék érkezett az iskolába, s édességekből sem volt hiány. Ennyi boldog tekintetű, lelkes gyereket látni, ahogy sokan saját kis játékaikat hozták el, hogy szeretetet adjanak másoknak..., hát maga volt a csoda!

December 6-án a kórház gyermekosztályain, az ambulanciák folyosóin, a gyermek pszichiátrián osztotta a Mikulás a csomagokat és a játékokat. Biztosan sokan várakoztunk már kórház vagy rendelő folyosóján félelmek és fájdalmak között... Hát ebben a helyzetben leptük meg a küldeményekkel a kicsiket!

A gyermekosztályon már ismerősként fogadtak minket, hisz sok alkalommal jártunk már náluk. Hegedüs Anna, Horváth Betti, Bozzi Lili, Jakab Zsófi, Rácz Katinka, Lándori Tamás, Petrikó Csaba (9.oszt.) és Nyári Ákos (11.H) részvételével színdarabot adtunk elő szent Miklós életéről.

Másnap, december 7-én pedig a LURKÓ Alapítvány jótékonysági sütivásárához csatlakoztunk, mely egy nagyon fontos műszer, egy lélegeztetőgép megvásárlásához segítené hozzá a gyermekosztályt. Péntek reggelre több mint 90 tálca sütemény érkezett a gimnázium aulájába.

Voltak, akik a nagymama, mások anyukák, apukák süti csodáival érkeztek. Magam is részt vettem a Széchenyi téri Adventi vásáron az értékesítésben. Este 11 óra után tudtuk zárni a várostól kapott faházat. Összesen 310 035 forint gyűlt össze. Csodás érzés, hogy ebben a gyűjtésben nekünk, prohászkásoknak is részünk volt!

Hálásan köszönöm valamennyi kedves szülő és hozzátartozó szeretetadományát.
(A felajánlók névsorát közzé tesszük hamarosan.)

Azt hiszem, erről szól a karácsony. Ez az üzenete. S bármilyen is a világ, tudom és hiszem, hogy szt. Ágoston mondata igaz: " A szeretet soha el nem múlik. "

Horváth - Hutás Rita

Képek a galériában !