Bakonyi kirándulás

Az elmúlt hétvégén a 8.H osztály lelkes tanulói rövid kiruccanást tettek a Bakonyba. A kirándulás már az indulásnál jónak ígérkezett, hiszen a jókedv mellett az idő is kiváló volt. A vonat zsúfolásig megtelt, de ez nem csökkentette remek hangulatunkat: énekeltünk, beszélgettünk és rengeteget nevettünk.

Miután leszálltunk Porva-Cseszneknél, elindultunk Vinye irányába. Csodálatos volt az őszi erdő, élvezettel figyeltük, ahogy a nap átsütött a fák levelei között. Felfedeztük, hogy rengeteg katica száll ránk és körülöttünk, amit viccesen „katica-inváziónak’’ neveztük. Hamar megéheztünk, ezért egy alkalmas tűzrakó helyen nekiálltunk szalonnát sütni. A közös tábortűz és falatozás után útra keltünk. Utunk során számtalanszor át kellett kelnünk a Cuha-patakon, amit néhányan gumicsizmában, néhányan a köveken ugrálva tettek meg. A fiúk végig nagyon segítőkészek voltak.
Amikor megérkeztünk Vinyére, a forrásnál megpihentünk, majd indultunk a vasútállomásra. A vonaton már mindenkin látszott, hogy fáradt, de a hazaút is jó hangulatban telt. Az állomáson szüleink vártak minket.

Nagyon jól éreztük magunkat ezen a kalandokkal teli túrán!
Pihokker Judit, Polgárdi Anna, Szalai Filoména
8.H osztály

Kategória: