Beszámoló a már hagyományosan idén is megrendezett prohászkás diák-sítáborról – A Goldeck csúcsain

Immár harmadik évben rendeztük meg diákjaink lelkes részvételével prohászkás sítáborunkat, a tavalyihoz hasonlóan Karintia tartományában, a Goldeck síparadicsomában, és elmondhatjuk, hogy egyre bővülő létszámmal. Már a tanév elején annyi jelentkezési szándékot kaptunk, hogy az okozott fejtörést, vállalhatunk-e ennyi résztvevőt. Így, a tábor után nagy örömünkre azt mondhatjuk, hogy jól döntöttünk. Mindenki értékénél kezelte ezt a lehetőséget, a visszajelzések bennünket igazoltak.

Külön színfoltja volt a tábornak, hogy öregdiákjaink közül ketten is elkísértek minket.  Ezúttal Mühldorf település egyik barátságos panziójában szálltunk meg, mely minden adottságával kiváló választás volt a diáktábor lebonyolításához. Félpanziós ellátást választottunk, svédasztalos reggelit kaptunk és bőséges vacsorát. Természetesen a hütték kínálatát is megismertük. Dél körül mindig tartottunk pihenőt, ezt fontos volt betartani a balesetek elkerülése miatt is. A szállodába visszaérkezésünket követően sokan minden nap éltünk a szaunázás lehetőségével is. Jó hangulatú beszélgetéseket éltünk meg együtt, átbeszéltük a napi élményeket. Nagy örömünkre idén is voltak olyan bátor jelentkezők, akik még soha nem vettek eddig sílécet a lábukra. Síoktatóink szerint kezdőink minden várakozást felülmúló ügyességgel sajátították el a síelés alapjait, és többen közülük ki is  próbálták magukat a 4. napon a nehezebb pályákon is. Ami mindenképpen a táborunk nagy érdeme és talán legnagyobb hozadéka, hogy együtt voltunk sokan: a 7. H osztálytól kezdve egészen a 12. H osztályig, s hogy ha kellett, bárki bárkinek segített, számíthattunk egymásra. Sokan eddig talán még a folyosókon sem látták egymást, s ma már a köszönésen túl meg is szólítják egymást.

Nagyon hálásak vagyunk az Égieknek, hogy elmondhatjuk, áldás volt a tábor minden részletén. Bizony láttunk olyan esetet is, amikor helikopter jött a sérült síelőhöz. Ragyogott a nap, volt hó is – ami az idei évben nem kis szerencsének számít -, és komolyabb baleset nélkül érhettünk haza. Ezúttal Bokor Éva tanárnő is velünk tartott, s többek között Ő is jelezte, hogy szeretne jövőre is velünk tartani. Szóval nem kérdés, nincs kétség, ha kapunk lehetőséget, jövőre is fogunk együtt síelni prohászkás diáktábor keretében. Bár időpontot természetesen még nem tudunk, már most fogadjuk a jelentkezéseket.

Az alábbiakban a képgalérián túl egy-két tanulói véleményt is találnak honlapunk kedves olvasói, melyek szolgáljanak ízelítőül a diák-sítábor megismeréséhez.

Niederland Zsófia és Horváth-Hutás Rita
tanárnők

 

„A közösség és az együtt töltött idő volt a kedvencem.”

„Nekem legjobban az tetszett, ahogy az oktatók keze alatt éreztem, hogy fejlődtem, és a végén már egész jól mentem a nagy pályán is.”

„Immár harmadszor vettem részt az Önök által szervezett táborban, ami azt kell, hogy mondjam, idén is szenzációsra sikeredett. Számomra az idén az Önök által belém vetett bizalom tetszett a legjobban, és ezért óriási köszönettel is tartozom, életemben nem éreztem még ilyet. Ha Önök is benne vannak, és ha jövőre is lesz tábor, találkozzunk jövőre is. Köszönettel...”

„Az esti beszélgetések voltak a legjobbak. A közös kirándulásban az tetszett a legjobban, hogy összebarátkoztam több emberrel is.”

„...a szállás és a szobabeosztás is szuper volt. Ismét nagyon jól éreztem magam a sítáborban”

„Összességében nagyon tetszett az egész tábor. Nagyon élménydús és egyben kellemesen fárasztó is volt. Minden diáknak ajánlom, és nagyon jó lenne, ha még sokáig menne ez a tábor.”