Családi nap Gönyűn

Szeptember utolsó hétvégéjén - kihasználva a szép időt – a 4.A osztály osztályfőnökük szervezésében egy tartalmas napot töltött Gönyűn.
A plébániakertben levő gyülekező után Kállainé Bentz Erika osztályfőnök bemutatta nekünk a templomot sok érdekes történetet mesélve róla. Majd ezt követően a nap talán legizgalmasabb pontja az ország legnagyobb jégtörő hajójának, a Széchenyinek a felfedezése, bejárása volt a hajó kapitányának kíséretében.

A nap további részében megnéztünk még egy helyi gazdaságot is, ahol különlegességként struccot és emut is tartanak. Természetesen ennyi séta után a friss levegőn mindenki megéhezett, így visszatérve a plébániakertbe nagyon jólesett a tűz mellett megsütött szalonna. A nap befejezéseként közösen ellátogattunk még a helyi hajósmúzeumba, ahol szintén nagyon sok érdekességet tudtunk meg a hajózásról, a hajósok életéről. Ezt követően levezetésképp, akinek kedve volt, még horgászhatott is egy kicsit a Dunán vagy épp szép kavicsokat, kagylókat gyűjthetett a parton, amit hazavihetett magával, mint egy kis emléket erről a szép együtt töltött napról...

 
Kategória: