Diákjaink nyomán a kórházakba is elérkezett karácsony örömének híre

Kedves prohászkás Szülők és Diákok! A 9.N osztály lelkes diákjainak - név szerint Bekő Csenge, Braunsteiner Virág, Csizmazia Laura, Illés Luca, Király Luca, Kőrös Fanni, Pongrácz Marietta, Szabó Réka, Tarbay Zsófia, Téringer Anna és  - és az Önök nagylelkű adományainak köszönhetően idén is megajándékoztuk szeretetünkkel és rengeteg hasznos és szép ajándékkal a nálunk gyengébbeket, beteg és szenvedő embertársainkat. A gyerekek többsége most találkozott először ilyen életközelből a szenvedéssel és a nélkülözéssel. Ez tehát szolgálat volt a javából, de olyan szolgálat, mely közben már az ember maga is részesül ajándékban, mégpedig az önzetlen szeretetátadás által.

Tarbay Zsófia, az egyik lelkes diák így írt élményeiről:
December 20-án, szerdán Horváth-Hutás Rita tanárnő és a Lurkó Alapítvány közreműködésével olyan helyekre  juthattunk el, amelyekről eddig nem is volt tudomásunk, vagy inkább nem akartunk tudomást venni róluk. Először a győri kórház ápolási osztályait látogattuk meg.Versekkel, zenével és finomságokkal örvendeztettük meg a néniket és a bácsikat.Eleinte kicsit féltünk, nem tudtuk, hogy fogadnak majd minket, hogy mire számíthatunk. Szerencsére mindenhol nagyon barátságosak és kedvesek voltak velünk az emberek. Számomra a legkiemelkedőbb élmény az volt, amikor a fekvő betegekhez mentünk. Egy néninek, aki nagyon meghatódott, elkedtem lágyan simogatni a kezét, Ő pedig gyengéden megszorította az enyémet, és mosolygott. Számomra ez sokkal többet jelentett egy „köszönöm”-nél is. Ezt követően Tétre mentünk. A felajánlásba küldött ruhák, ajándéktárgyak külön érkeztek, mi játékokat, süteményt, édességet és sok mosolyt vittünk a téti intézet betegeinek. Ezen a helyen én különösen éreztem a karácsony varázsát, ahogy képes átfogni mindenki szívét az ÖRÖM. Ezen a délelőttön a gyermekosztályokon zárrtuk az ünneplést. Bízom benne, hogy a gyerekeknek is sikerült valamit átadnunk a karácsony üzenetéből.

Ugyanezen a napon délután 6 órára meghívást kaptunk a papi otthonba, hogy ott is felléphetünk. Idős atyák fogadtak minket, és mindenki mosolygott. Gyorsan elmúlt az izgalom, és átadtuk magunkat az ajándékozás örömének.

Ezzel még nem ért véget a szolgálatunk, mert december 21-én a Kálóczy téri Idősek Otthonába is ellátogattunk. Itt is nagyon barátságosan fogadtak minket, jó érzés volt mosolyt csalni az idős és megfáradt nénik és bácsik arcára.

Az utolsó állomás koronája volt a szolgálatunknak: énekünkkel, Virág fuvolajátékával és a versekkel tanárainkat is megajándékozhattuk iskolánk kápolnájában. Nagyon jól esett nekünk, hogy tanáraink sokáig tapsoltak minket.

Nem hagyhatom ki azt sem, hogy legnagyobb meglepetésünkre minden helyszínen kaptunk mi is valamilyen figyelmességet.

Végezetül szeretném megköszönni Rita néninek és a Lurkó Alapítványnak ezt a lehetőséget. Hatalmas élmény volt!
Azt hiszem, Zsófi szavait nem kell már kiegészítenem. És az sem kérdés már ezeknek a gyerekeknek, hogy mi nagyobb élmény: adni vagy kapni...
Érdemes kicsit nézelődni az alábbi  képgalériában...

Végül ezúton szeretnék mindenkinek, aki bármilyen módon csatlakozott karácsonyi szeretetszolgálatunkhoz, áldott, békességes és tartalmas Ünnepet kívánni. Szeretetük ezen jelei tegyék még fényesebbé a karácsonyi gyertyáik fényét! Boldog Karácsonyt!

Horváth-Hutás Rita

tanárnő