Életünk, környezetünk a hit fényében

Assisi Szent Ferenc emléknapját október 4-én ünnepeljük. Ez a nap egyben az Állatok Világnapja is. Erre emlékezve egy projekt napot terveztünk alsós diákjaink részére. A programok költségeit pályázati pénzből fedeztük.

A nap vidám hangulatát a Garabonciás Együttes koncertje alapozta meg. Hallhattunk állatokról szóló dalokat, találós kérdéseket, tréfás mondókákat, ismert mesefilmek zenéjét. A gyermekek nagy lelkesedéssel vettek részt a feladványok megoldásában, versengésben. Nekünk tanítóknak nagy öröm volt látni, hogy a 70-es évek meséi a mai gyermekeknek sem ismeretlenek. Néhány hang elhangzása után kitörő örömmel fogadták, és dúdolták Vuk, Magyar népmesék, Süsü, a sárkány és A nagy Hohóhohorgász dallamait.

A tízóraiszünet után az 1-2. évfolyam a Generációk Házában kézműves foglalkozáson baglyos ajtódíszt és hernyóbábot „bütykölhetett”.
A projekt keretén belül ők, osztályonként, az elkövetkezendő hetekben a Fülesbástyában rendhagyó környezetismeret órán vesznek majd részt.

Koncert után a 3-4. évfolyam buszra ült, és az Állatkertbe látogatott. A belépőjegyek megváltása után minden osztály 3-3 csomag Zoo csemegével indult útnak a kifutók felé. Az állatok etetése a dámvadaknál és a dromedároknál volt a legsikeresebb. Sok látnivaló mellett a legnagyobb tetszést a majmok és a gorillák produkciója váltott ki.

Ebéd után arcfestésre volt lehetőség. Délután egyre több cica, tigris arcmaszkos kisgyerek futkosott az udvaron. Volt, aki a kezére ijesztő pókot rajzoltatott.
Úgy gondoljuk, ez a nap minden gyermeknek emlékezetes marad.

Antalné Hatoss Györgyi 
tanító
 
Kategória: