Első kihívás - Ültess (egy) FÁT!

Kedves Családok, az óvodától a gimnáziumig! Kedves Öregdiákjaink!
Hívunk, hogy csatlakozzatok iskolánk diákönkormányzatának Zöld Prohászka kampányához!
Kampányunk első kihívása a faültetés. A 10 millió Fa közösséghez csatlakozva szeretnénk elérni, hogy Magyarországon minél több fát elültessünk a következő években.
Többféle módon teljesíthetitek:
 
 1. Ültess egy vagy több fát, ott, ahol élsz!
  Olyan helyet válassz, ahol a fiatal növényt tudod gondozni. Az első években biztosan gondozni kell majd. Olyan helyet válassz, ahol biztonságosan növekedhet.  Ha nincs kertetek, de ültethetsz valaki máséba, pl. nagymamánál, más rokonnál vidéken, barátoknál, osztálytársaknál stb., az is nagyon jó lesz!
  Ha gimnazista, vagy felső tagozatos vagy az ültetésről készíts fotót, és azt posztold a facebookon vagy az instagramon. Írj hozzá három hashtag-et: #zoldprohaszka #10milliofa #savetheplanet. Írd hozzá, melyik osztályba jársz, és jelöld meg az oldalt: @zoldprohaszka. Küldheted a képet emailben is: zold.prohaszka.kampany@gmail.com

   
 2. Ha nincs saját területed, ültess egy fát a 10 millió Fa közösség győri csoportjához csatlakozva.
  Itt tudsz tájékozódni az ültetésekről: https://www.facebook.com/groups/446990299478454/
  vagy az iskola honlapján: http://prohaszka.gyor.hu/zoldprohaszka
Nagyon fontos, hogy őshonos, az adott helyen jellemző fákat ültessünk. Mindenképpen kerülni kell az idegen, invazív fajokat, mint pl. a fehér akác, kínai császárfa stb. Az őshonos erdei fákat és gyümölcsfákat válasszuk! Az ültetés hónapja az október és november legyen!

A végén összesíteni fogjuk osztályonként és iskolai szinten is az ültetéseket! A Zöld Prohászka kampány nem csak egy fantasztikus lehetőség, hogy együtt dolgozzunk a jövőnkért, hanem egyben verseny is az osztályok között!