Első lépések a tudomány világában

Játékos, tudományos ismeretterjesztő programsorozat keretén belül elsőként a 3-4. osztályosokkal szeptember 27-én a bakonybéli Pannon Csillagda planetáriumában - Oázis az űrben című ismeretterjesztő film megtekintése során - kozmikus utazáson vehetettünk részt.
„Földre szállva” idegenvezetőnk segítségével csillagászattörténeti kiállításon sétáltunk végig. Simogathattunk valódi meteoritot, láthattuk a Mars robot arányosan kicsinyített mását, szkafandert. Az idegenvezető kérdésére leggyorsabban válaszoló gyermek kipróbálhatta a katapultülést is. Végezetül a csillagvizsgálóban távcsőbe nézve napkitörést is láthattunk.


Rendhagyó tanítási napunk másik programja egy túra volt, ami az Odvaskői-barlanghoz vezetett. Meredek hegyoldalon felkapaszkodva eljutottunk a barlang tetejére, ahonnét megcsodálhattuk az őszi bakonyi erdőt, majd bátorságunkat összeszedve ereszkedtünk le a barlang bejáratához.
Voltak, akik először féltek bemenni a sötét barlangba, de végül mindenki betért. Közös fotók készítése után meredek lépcsősoron jutottunk vissza az autóbuszunkhoz.
Kellemesen elfáradva, de élményekben gazdagon tértünk haza.

 
Kategória: