Farsangnyitó víg ünnepség...

Február 15-én iskolánk alsó tagozatos tanulói izgatottsággal ébredve, már a délutáni farsangi mulatságra készülődtek. Lágyan pendülő hangok, sürgés-forgás, és jókedvű nevetések csalogattak a tornaterem víg falai közé minden kreatív jelmezest.

A harmadik és negyedik osztályosok kedves farsangi hercege, és hercegnője a vígasságnak is ellenállva, tisztes komolysággal és ékes megjelenéssel felelt farsangunk hívó szavára. Verselésük közben, az előadás részeként, iskolánk énekkaros tanulói is hozzájárultak a bál fényének felénekléséhez tanítójuk vezénylésével. Egy közös tánccal ezután a húrok közé csapva forgott az iskola apraja, nagyja. Mindezek után finom falatokat, és italokat fogyaszthattak a gyerekek. Egy kis szusszanás után unikornisok, cicák és jedi lovagok játszhattak tovább tantermükben, jobbnál jobb mosolyfakasztó játékokat. A levezető program a jelmezbe bújt víg gyereksereg számára a tombolahúzás türelmet és reménykedést pezsdítő levezénylése volt. A szerencsés nyertesek közt kiosztandó nyeremények tárházában mindenki talált kedvére valót.

A szülők megérkezésére pedig mindenféle jelmezből kibújt, szeretetjelmezbe átugró diákarcot láthattunk. Kiknek ezernyi élménnyel mozgatott szája, és hálával telt arckifejezése szüleikre nézve lélekben is egy víg időszak kezdetét és folytatását jelentette. Ezekhez az élményekhez, jókedvű napokhoz ezúton is köszönjük a Szülők mosolyvarázslását, nagylelkű, szorgos és segítő munkákat, mellyel farsangjaink sikeressége még magasabban szárnyalhat a gyerekek és mindenki örömére.


Bódis Rita
tanító

Kategória: