Flóra „a lét misztériuma”

Fülöp Péter Flóra „a lét misztériuma” című kiállítása nyílt 2019. február 12-én iskolánk aulájában. A megnyitón Győri Imre kanonok úrral és Fülöp Péterrel beszélgettünk Istenről, örömről, művészetről, teremtettségünkről. A kiállítás március 1-ig látogatható. Fülöp Péter így ajánlja a kiállítást:

 
Bemerészkedtem a Bakony-vidék erdejének sűrűjébe. Egészen a növény-dzsungel legmélyére. Teljesen „visszahalkítottam”, „visszavettem a fehéregyensúlyt” a fényképezőgépemen. Csak a növények különös, titkos atmoszférájára fókuszáltam. A formák, fények intenzív harmóniájára.

Más alkalommal a fölémterebélyesülő fák lombkoronája alatt szemlélődtem. Csodáltam a levelek, a fény játékát, a gyönyörű „elementáris szimmetriákat”.

Másiknapokon a fűben feküdtem és néztem a növények égretörését, fényreindásodását.

Csendes szemlélődésem alatt tapasztalt csodák arra ösztönöztek, hogy a fotográfián keresztül próbáljam bemutatni a megpillantott látványok extázisait.

Így született a „flóra – a lét misztériuma” című kiállítás, amely kedves pártolóm, Győr Imre kanonok úr által válogatott, bibliai idézettekkel megszépítve, igyekszik a Teremtés csodálatos világát - a velünk élő növényvilág ajándékának és látványának megörökítésével - bemutatni.
 
 
Kategória: