„...ha a te nyomodban járunk, Jézusunkra rátalálunk!”

Kedves prohászkás Szülők és diákok! Állíthatom, hogy diákjaimmal Jézus nevében jártunk a betegek között. Sok szép jelét adták  ugyanis annak, hogy együttérzésből, a másik emberhez való odafordulás képességéből nincs hiány!

Ezúttal a 9.H osztály nyolc lelkes tagja alkotta a csapatot, név szerint Braunsteiner Gellért, Hujber Dorina,
Keszei Miklós - Szent Miklós alakjában -, Kovács Kitti, Lukács Adél, Lukács Anna, Pető Katalin és Rákosfalvy Lujzi. Játékuk minden egyes állomáson osztatlan sikert aratott. Iskolánk szülői és diáksága, óvodásai idén is komolyan vették felhívásunkat. A prohászkások Mikulása gazdag ajándékkal kedveskedett a győri kórház több osztályán is. A Szent Miklós életének egy jelenetét feldolgozó gyerekek sok élethelyzettel találkoztak a mai napon, van mit feldolgozni belőlük az elkövetkező időben. A végén mindannyian egyetértettünk azzal a kijelentéssel, hogy „ Jobb adni, mint kapni.” A sok hálás és boldog tekintet, amelyek körülvettek bennünket, mindenképpen a fenti állítást igazolják.

Egyúttal szeretném felhívni azon kedves prohászkás Szülők és Diákok figyelmét, akik még készülnek segíteni a lurkós karácsony megvalósításában, hogy ne felejtsék: december 19-én indul a főképpen 9.N osztályból álló diákcsoport a kórházba karácsonyt köszönteni. Várjuk a további felajánlásokat akár bármilyen játék vagy élelmiszer kategóriában. A süteményeket és valamennyi felajánlást a szokott módon, a gimnázium portáján szíveskedjenek lerakni – legkésőbb december 19-én, csütörtökön reggel 8 óráig.

Az advent további napjaira gazdagító, tartalmas időt kívánok minden kedves és jólelkű prohászkás szülőnek és gyermekének.

Horváth-Hutás Rita
tanárnő