Jókedv és mosoly a prohászkások nyomában

Az idei gyermeknap alkalmából a 7.H osztályos diákokkal indultam a kórház gyermek - és ápolási osztályaira, hogy elvigyük a gyermekek derűjét és nevetését a szenvedésben megfáradt, gondokkal teli fiatalokhoz és idősekhez. A választás kiválónak bizonyult: fergeteges jókedv és nagyon sok mosoly született a prohászkás gyerekek nyomában.
Csonka Rozi, az egyik lelkes résztvevő a következőket írta élményeit összegezve:
 
„Reggel nyolckor indultunk a gimnáziumtól játékokkal és édességekkel teli autókkal. Az első megállónk a téti idősek otthona volt. Egy kis készülődés után előadtuk irodalmi műsorunkat, melyet hetek óta gyakoroltunk Rita nénivel. Ajándékokat és süteményeket osztottunk az ott lévő beteg embereknek, akik nagyon szívesen fogadtak minket, és nagy meglepetésünkre még egy kis ,,túlélő csomaggal" is megajándékoztak minket, amin egészen meghatódtunk. Ezután elindultunk a következő úticélunk felé, az ápolási osztályra. Az ott élő embereknek is előadtuk a kis darabunkat, majd süteménnyel kínáltuk meg őket, és nagy örömünkre a programba még egy lufis játék is belefért. Mivel voltak olyan nénik, akik nem tudtak kijönni a szobájukból, ezért körbejártuk a kórtermeket, ahol egy-egy dallal tudtunk vidám pillanatokat szerezni kölcsönösen egymásnak. Láthattunk örömkönnyeket is. Lurkózásunk utolsó állomása a gyermek - és csecsemőosztály volt. Miután kipakoltuk a játékokat és az édességeket, és egyre több kis és nagy gyerek gyűlt össze, előadtuk a produkciónkat. Itt is körbejártunk egy-két kórtermet az ajándékainkkal. A végére eléggé elfáradtunk, de élményekkel gazdagodva tértünk vissza az iskolához.
A csapatunk számára ez egy nagyon fontos és felejthetetlen nap volt. Köszönjük Rita néninek és a Lurkó alapítványnak, hogy mi is részt vehettünk ezen a napon, és ezzel örömet szerezhettünk a kisgyerekeknek és az időseknek is.”
 
A műsorban Csonka Rozi, Fazekas Fanni, Karácsony Katrin, Sándor Emese, Tatai Lilla, Vida Zsófi, Vojta Lili és Völfinger Luca 7.H osztályos tanulók vettek részt. Hálásan köszönöm szívből jövő játékukat és munkájukat.
Ezúttal szeretném megköszönni a kedves Szülőknek, ovisainknak és diákjainknak, hogy felajánlásaikkal lehetővé tették az idei tanévben is, hogy diákjaink ilyen sok élményben részesülhettek a szeretetszolgálatban való részvételük által.
Isten áldja meg életüket, munkájukat és lépteiket!
 
Áldásos nyári szünidőt, tartalmas családi együttlétet és jó pihenést kívánok a szolgálat minden kedves résztvevőjének.

Horváth-Hutás Rita
tanárnő