Jubileumi Fertő tó kerülő biciklitúrával köszöntöttük az új tanévet

Hamar véget ért a vakáció, s megkezdtük a 2019-2020-as tanévet. A gyerekek vegyes érzésekkel lépték át a tudás kapuját, de egy-két hét alatt visszarázódtak az iskolai élet mindennapjaiba. Kollégáinkkal mindent megteszünk, hogy lelkesedésüket fenn tudjuk tartani, változatos programokkal színesítsük a tanévet. Az első ilyen közös programunk a Fertő-tó körüli biciklistúra volt. Marek Péter tanár úr 30.alkalommal szervezte meg, ezalkalommal 45 fős csapattal indult útnak.
Visszatérő túrázók és lelkes első túrázók is teljesítették, ezt a dombokkal tűzdelt, ám csodálatos panorámával rendelkező közel 110 kilométeres szakaszt.

Szombat reggel Győrből vonattal indult a kis csapat, a biciklik egy része vonattal, másik része teherautós segítséggel érkezett Fertőszentmiklósra. Ezután kezdetét vette a túra.
Az ősz megmutatta változatos arcát, hiszen az első napon a Fertőszentmiklós- Neusiedl (51km) szakaszt napsütésben teljesítettük.
Szállásunk a már megszokott Jugendherberge Neusiedl am See volt. A szobák elfoglalása után hagyományainkhoz híven a közeli templomba látogattunk a 19:00 órai misére.
Ezt követően vacsoránkat a San Marco étteremben fogyasztottuk el, ahol Péter bácsit meglepetés várta. Csodálatos tortával, tűzijátékkal köszöntöttük a 30. túra alkalmából.
A szállásra visszatérve egyik diákunknak is meglepetéssel kedveskedtek barátnői a születésnapja alkalmából.

A vasárnapi reggeli órák már jelezték, hogy ezen napon kihívásokkal kell szembenéznünk.
Az időjárás tréfálkozott velünk, végig szembeszéllel kellett tekernünk. Több megállót is beiktatva, végül teljesítettük ezt a Neusiedl-Sopron  (56km) szakaszt. A bátrabbaknak nem szegte kedvét az erős szél sem és egy-egy gyorsabb szakaszon megmutatták, milyen ügyesek tudnak lenni.
A késő délutáni órákban érkeztünk Sopronba, kis pihenőt tartva, fáradtan foglaltuk el helyünket a vonaton.

Úgy gondolom, hogy a szél által okozott nehézségeket leszámítva egy kellemes balesetmentes hétvégét töltött együtt a Prohászka iskola csapata harminchét diákkal, két tanárral és hat szülővel, akiknek ezúton is köszönetet mondunk! Így ez a jubileumi Fertő-tó körüli túra egy szép emlék marad.

Pózvainé Vadas Viktória
kísérő tanár