Kedves prohászkás Szülők és Diákok!

Szent Miklós és a Karácsony ünnepének közeledtével ismét szeretetszolgálatra hívom Önöket.

A Petz Aladár Megyei Kórház gyermekosztályán tevékenykedő "Lurkó" Győri Kórház Gyermekosztályért Alapítvány és iskolánk kötődése ehhez a szervezethez illetve munkájukhoz bizonyára mindannyiunk számára ismerős. Azért az újonnan érkezett prohászkások kedvéért pár szót említenék. Ez a szervezet azzal a céllal működik, hogy a beteg kis és nagyobb gyermekek kórházi tartózkodását elviselhetőbbé, szüleik riadt, kétségbeesett pillanatait túlélhetővé tegyék. Egy szóval szeretetből született, a szeretet a mozgatója az ügynek.

Iskolánk már az előtt csatlakozott ehhez a kezdeményezéshez, hogy kötelezővé tették az érettségi vizsga feltételéül a meghatározott óraszámban végzendő közmunkát. Tehát nem a kényszer, hanem a szeretet motivált minket.

Évek óta szép igyekezet, hogy a mindenkori  9. évfolyamból pár lelkes diákkal Szent Miklós történetét megjelenítő színdarabot adunk elő a kórház gyermekosztályán illetve a Zrínyi úti pszichiátria részlegén. Erre az alkalomra idén december 5-én délelőtt kerül sor.

Az eddigi években tapasztalt önzetlen és nagylelkű szülői támogatáson felbuzdulva kérem, hogy aki édességgel / szaloncukor, csokoládé, cukorka…/, otthon már megunt játékkal, színező füzettel, színes ceruzákkal… vagy süteménnyel segíteni tud, kérem, hogy a mai naptól, azaz november 24-től december 05-ig juttassa el adományát a gimnázium portájára. A küldeményeket a Mikulás osztja szét a kórházi ambulancián várakozó, a gyermek sebészeten illetve gyermekosztályon tartózkodó gyermekeknek. A süteményeket december 4-én és 5-én kérnénk a portára leadni az eltarthatóság miatt.

Végül a közelgő adventi időre Pilinszky János soraival kívánok tartalmas készülődést és Isten áldását kérem valamennyiünk életére és szeretetszolgálatára.

Horváth-Hutás Rita
tanárnő

„A karácsony a szeretet, és ádvent a várakozás megszentelése. Az a gyerek, aki az első hóesésre vár - jól várakozik, s már várakozása is felér egy hosszú-hosszú hóeséssel. Az, aki hazakészül, már készülődésében otthon van. Az, aki szeretni tudja azt, ami az övé - szabad, és mentes a birtoklás minden görcsétől, kielégíthetetlen éhétől-szomjától. Aki pedig jól várakozik, az időből épp azt váltja meg, ami a leggépiesebb és legelviselhetetlenebb: a hetek, órák percek kattogó, szenvtelen vonulását. Aki valóban tud várni, abban megszületik az a mélységes türelem, amely szépségében és jelentésében semmivel se kevesebb annál, amire vár.”
Pilinszky János