Kedves prohászkás Szülők és Diákok!

„Amint minden rossznak gyökere az önzés, úgy minden jónak gyökere a szeretet.
Nélküle a gazdag is szegény, vele a szegény is gazdag.”
Szent II. János Pál pápa

Szent Miklós és a Karácsony ünnepének közeledtével ismét szeretetszolgálatra hívom Önöket.
A Petz Aladár Megyei Kórház gyermekosztályán tevékenykedő "Lurkó" Győri Kórház Gyermekosztályért Alapítvány és iskolánk kötődése ehhez a szervezethez immár sok évre tekint vissza. Ez a szervezet azzal a céllal működik, hogy a beteg gyermekek kórházi tartózkodását elviselhetőbbé, szüleik kétségbeesett pillanatait túlélhetőbbé tegyék. Egy szóval szeretetből született, a szeretet a mozgatója az ügynek. Iskolánk már az előtt csatlakozott ehhez a kezdeményezéshez, hogy kötelezővé tették az érettségi vizsga feltételéül a meghatározott óraszámban végzendő közmunkát. Tehát nem a kényszer, hanem a szeretet motivált minket. Az évek során aztán kibővítettük szeretetszolgálatunk állomásait. Így idén is megyünk Tétre, a kórház pszichiátriai rehabilitációs részlegére, illetve a Zrínyi úti Kórház ápolási osztályára, ahol idős és a szenvedésben megfáradt embertársainkat keressük fel.
Évek óta szép igyekezet, hogy Szent Miklós történetét megjelenítő színdarabot adunk elő lelkes, Prohászka Gimnáziumba járó diákokkal a kórház gyermekosztályán illetve a Zrínyi úti pszichiátria részlegein, és karácsonyi versekből összeállított kis műsorral örvendeztetjük meg december közepén a rászorultakat.

Az első alkalomra – a Mikulás-ünnepre – idén december 6-án délelőtt, a karácsonyt köszöntő műsorra december 20-án szintén délelőtt kerül sor.
Az eddigi években tapasztalt önzetlen és nagylelkű szülői támogatáson felbuzdulva kérem, hogy aki édességgel / szaloncukor, csokoládé, cukorka/, otthon már feleslegessé vált játékkal, színező füzettel, színes ceruzákkal és festékkel, kreatív foglalkoztató kellékekkel /pl. kifesthető gipszfigurák, origami papírok mintával, sablonnal/ vagy süteménnyel segíteni tud, kérem, hogy a mai naptól, azaz november 13-tól december 06-ig, illetve december 20-ig juttassa el adományát a gimnázium portájára. A küldeményeket a Mikulásunk és diákjaink osztják szét a kórházi ambulancián várakozó, a gyermek-sebészeti osztályon illetve gyermekosztályon lábadozó gyermekeknek, a pszichiátria betegeinek és a téti otthon lakóinak. A süteményeket az eltarthatóság miatt december 5-én és 6-án, illetve december 19-én és 20-án szíveskedjenek a portára leadni.

A téti otthonba is ebben az időszakban gyűjtünk a tavalyi évhez hasonlóan (meleg takarót, díszpárnát, faliképet, társasjátékot, mesefilmeket vagy bármilyen ajándéknak adható tárgyat, mellyel az otthonban élő idősebb emberek ünnepét is szebbé varázsolhatjuk). Végül a közelgő adventi időre tartalmas készülődést kívánok, és Isten áldását kérem valamennyiünk életére és szeretetszolgálatára.

Horváth-Hutás Rita
tanárnő