Kedves Szülők, Diákjaink és Óvodásaink!

Szent Miklós ünnepének közeledtével az idei tanévben is szeretetszolgálatra hívom Önöket, hívlak Benneteket.

A Petz Aladár Megyei Kórház gyermekosztályán tevékenykedő "Lurkó" Győri Kórház Gyermekosztályért Alapítvány és iskolánk kötődése ehhez a szervezethez illetve munkájukhoz bizonyára mindannyiunk számára ismerős, hiszen több mint tíz évre tekint már vissza. Azért az újonnan érkezett prohászkások kedvéért pár szóban bemutatom ezt a szép kezdeményezést. Ez a szervezet azzal a céllal működik, hogy a beteg kis és nagyobb gyermekek kórházi tartózkodását elviselhetőbbé, szüleik riadt, kétségbeesett pillanatait túlélhetővé tegyék. Egy szóval szeretetből született, a szeretet a mozgatója az ügynek.

Iskolánk már az előtt csatlakozott ehhez a kezdeményezéshez, hogy kötelezővé tették az érettségi vizsga feltételéül a meghatározott óraszámban végzendő közmunkát. Tehát nem a kényszer, hanem a szeretet motivált minket.

Évek óta szép igyekezet, hogy a mindenkori  9. évfolyamból pár lelkes diákkal Szent Miklós történetét megjelenítő színdarabot adunk elő a kórház gyermekosztályain illetve az ápolási osztályokon, és ellátogatunk Tétre is, a győri kórház mentálhigiénés intézetébe. Erre az alkalomra idén december 6-án kerül sor. Az eddigi években tapasztalt önzetlen és nagylelkű szülői támogatáson felbuzdulva kérem, hogy aki édességgel / szaloncukor, csokoládé, cukorka…/, otthon már megunt játékkal, színező füzettel, színes ceruzákkal… vagy süteménnyel segíteni tud, kérem, hogy a mai naptól, azaz november 12-től december 06-ig juttassa el adományát a gimnázium portájára. A küldeményeket a Mikulás osztja szét a kórházi ambulancián várakozó, a gyermek sebészeten illetve gyermekosztályon tartózkodó gyermekeknek, illetve a fent említett osztályok felnőtt lakóinak.  A süteményeket december 5-én és 6-án várjuk a gimnázium  portáján.

 
Végül a közelgő adventi időre Ferenc pápa szavaival kívánok tartalmas készülődést, és Isten áldását kérem valamennyiünk életére és szeretetszolgálatára.
 
A szeretet nem romantika: a szeretet önfeláldozó, figyelmes, fáradságba kerül, a szeretet a szegények felé fordul, nagyobb öröme van abban, amit ad, mint amit kap. Másként semmi köze nincs ahhoz, amit keresztény szeretetnek nevezünk.
Ferenc pápa

Horváth-Hutás Rita
tanárnő