Kedves Szülők, Diákjaink és Óvodásaink!

Szent Miklós és Karácsony ünnepének közeledtével az idei tanévben is meghirdetjük szokásos adománygyűjtő programunkat, melynek keretében diákjainkkal meglátogatjuk beteg embertársainkat a győri kórház különböző osztályain. Szeretetszolgálatra hívom Önöket, hívlak Benneteket.

A Petz Aladár Megyei Kórház gyermekosztályán tevékenykedő "Lurkó" Győri Kórház Gyermekosztályért Alapítvány és iskolánk kötődése ehhez a szervezethez illetve munkájukhoz bizonyára mindannyiunk számára ismerős, hiszen több mint tíz évre tekint már vissza. Azért az újonnan érkezett prohászkások kedvéért pár szóban bemutatom ezt a szép kezdeményezést. Ez a szervezet azzal a céllal működik, hogy a beteg kis és nagyobb gyermekek kórházi tartózkodását elviselhetőbbé, szüleik riadt, kétségbeesett pillanatait túlélhetővé tegyék. Egy szóval szeretetből született, a szeretet a mozgatója az ügynek.Iskolánk már az előtt csatlakozott ehhez a kezdeményezéshez, hogy kötelezővé tették az érettségi vizsga feltételéül a meghatározott óraszámban végzendő közmunkát. Tehát nem a kényszer, hanem a szeretet motivált minket.

Évek óta szép igyekezet, hogy a mindenkori  9. évfolyamból pár lelkes diákkal Szent Miklós történetét megjelenítő színdarabot adunk elő a kórház gyermekosztályain illetve az ápolási osztályokon, és ellátogatunk Tétre is, a győri kórház mentálhigiénés intézetébe. Erre az alkalomra idén december 5-én kerül sor. A karácsonyi gyűjtés és készülődés a Mikulás látogatása után kezdődik, de erről majd külön felhívásban jelentkezem. Az eddigi években tapasztalt önzetlen és nagylelkű szülői támogatáson felbuzdulva kérem, hogy aki édességgel / szaloncukor, csokoládé, cukorka…/, otthon már megunt játékkal, színező füzettel, színes ceruzákkal… vagy süteménnyel segíteni tud, kérem, hogy a mai naptól, azaz november 06-tól december 05. reggel 8 óráig juttassa el adományát a gimnázium portájára. A küldeményeket a Mikulás osztja szét a kórházi ambulancián várakozó, a gyermek sebészeten illetve gyermekosztályon tartózkodó gyermekeknek, illetve a fent említett osztályok felnőtt lakóinak. A süteményeket december 4-én és 5-én várjuk a gimnázium  portáján.
 
Végül a közelgő adventi időre Bosco Szent János szavaival kívánok tartalmas készülődést, és Isten áldását kérem valamennyiünk életére és szeretetszolgálatára.
 
Semmi lazítás! Ne fáradjunk el a jóban, velünk az Isten! Biztosan jó lesz minden tettünk, ha Isten jelenlétében tesszük. Járjatok a földön, lakjatok az égben.

Horváth-Hutás Rita
tanárnő