Kirándulás Pannonhalmán

2019. október 15-én délután mi, 9. évfolyamos diákok ellátogatunk Pannonhalmára Méry László iskolalelkész és Sághi Éva tanárnő kíséretében.
Elsőként a Pannonhalmi Apátsági Galériában tekintettük meg Lucien Hervé fotókiállítását, ahol csatlakozott hozzánk Jakab Gábor tanár úr.

A Csend évében különös figyelmet kapnak az ember jelenlétét mellőző fotográfiák. Ezekben a képekben tapasztaltuk meg a csend jelentőségét és fontosságát. Emellett interaktív feladatokkal gazdagították a szervezők a programot. A kiállítás után lehetőségünk volt beszélgetni a Pannonhalmi Bencés Gimnázium tanulóival, akik részletesen bemutatták nekünk az iskolát.

A következő állomásunk a Pannonhalmi Bencés Főapátság bazilikájában volt, ahol Laci atya és Éva néni vezetésével imádkoztunk és énekeltünk.
Ezt követően elmentünk a Boldog Mór-kilátóhoz, ahol a csodás kilátás és a természet ajándékai mindenkit elgyönyörködtettek.
Természetesen semmi áron nem hagytuk ki a Lombkorona Tanösvényt sem, ami mindenki számára egy felemelő élményt nyújtott. A nap zárásaként a Pausa Apátsági Kávéházban lehetőségünk volt különböző fajta sütemények kipróbálására.
Szerintünk a programnak csapatépítő és lélekemelő hatása volt, és erősítette Istennel való kapcsolatunkat is.
Köszönjük szépen a szervezőknek a tartalmas délutánt!
 
Tóth Adél és Cserteg Alexandra
9. évfolyam
 
Kategória: