Kisalföld 7próba - 8.H

Osztályfőnökünk, Zimonyi Katalin tanárnő a tavalyi évben mesélt nekünk a Kisalföld 7próba játékáról és jelezte azt is, hogy benevezett bennünket rá. A nyári szünet után nem sokkal kaptuk a hírt, hogy ha tényleg szeretnénk játszani, egy bemutatkozó viedót kell készítenünk az osztályról. Kicsit „zötyögősen” indult a feladat, és szükség volt Kati néni férjének a segítségére - aki összevágta és megszerkesztette a felvételt - de a végeredmény egy vidám hangulatú, az osztály arculatát hűen tükröző bemutatkozás lett.

Az igazi kaland október 1-jén indult, amelyre 5-8. osztályos diákok jelentkezhettek. A próbák során elmondtuk, mit tanulhatunk fogyatékkal élő társainktól, megmozgattuk a nagyit – és más náluk idősebbeket -, szótárt készítettünk a mai szleng szavaiból és megismertük, hogy beszéltek szüleink, nagyszüleink diákkorukban, álmodtunk egy világot maguknak, és megalkottuk annak törvénykönyvét, bizonyítottuk, hogy milyen tudósok vagyunk, és hogyan tudunk energiát termelni, végül egy süteményt készítettünk el.
Jó érzés volt, ahogy folyamatosan kapcsolódtak be az osztály tagjai a különböző kihívások teljesítésébe. Sokszínűségünket tükrözi, hogy mindig más volt az „irányító” a feladatmegoldások során.

Végül hálás szívvel köszönjük a szavazatokat, melyekkel bejuttattatok bennünket a fináléba. Ha nem is nyerjük meg a versenyt, elmondhatjuk, hogy rengeteg élménnyel gazdagodtunk és a közös cél érdekében végzett munka kicsit jobban összekovácsolt bennünket.
 
Zimonyi Katalin
osztályfőnök


 
Kategória: