Kiskutatók Akadályversenye 7.A

2018.szeptember 28-án iskolánk 7.a osztályos tanulói részt vettek a Széchenyi Egyetemen rendezett Kiskutatók Akadályversenyén. A programra osztályfőnökük Bokor Éva és fizikatanáruk Braunsteiner Péter kísérte el az osztályt. A csapat Tudósokk néven vett részt a nekik szervezett versenyen. 4 helyszínen kaphattak ízelítőt a különböző tudományágak érdekességeiből.

1. állomás a „látogatás Átlagéknál” címet viselte. Itt a logikai és matematikai képességüket kellett megmutatni. Játékos feladat segítségével kerültek közelebb az átlagszámításhoz, statisztikai adatokhoz.

Innen az útjuk a SZEnergy Teamhez vezetett, ahol egy kisebb akadálypályán kellett hibátlanul és időre végig vezetni az autót. Páran kipróbálhatták az autó irányítását, ami persze csak látszólag tűnt egyszerűnek. Fordítottan működött a távirányító, egyik tanuló erre rájött, majd tolatva vezette végig az autót. Ezzel a kis csellel a legjobb időt tudta megtenni.

Harmadik állomás az egészséges életmód irányába vitte a csapatot, ahol sporttal, egészséggel kapcsolatos TOTÓ, kirakó és ügyességi játék várta őket.

Az utolsó állomás a LEG-TOUR nevet kapta. Itt 3 izgalmas feladat is várt rájuk. Elsőként 13+1-es TOTÓ kérdésekre kellet jól válaszolni. Majd egy karácsonyi asztal megterítésére kerestek vállalkozó szellemű tanulót. Itt egy diák ügyesen bizonyította rátermettségét, mint kiderült ez a szakma nagyon is érdekli. Utolsóként pedig földrajzi darts játék volt, ahol a megadott település helyét kellett a lehető legpontosabban megtalálni.

Összességében az osztály nagyon jól érezte megát, a programokat érdekesnek találták. Az utolsó 2 állomás volt az, amit kiemeltek, mint legérdekesebb és legjobb feladat.
Kategória: