Köszönet az önzetlen felajánlásokért

Ezúton szeretném megköszönni a kedves szülőknek és diákjainknak, hogy önzetlen felajánlásaikkal, szeretetszolgálatukkal ebben a tanévben is csatlakoztak iskolánk karitatív tevékenységéhez, mellyel elsősorban a győri Lurkó Alapítványon keresztül támogattunk beteg gyermekeket, illetve a téti Elme Rehabilitációs Otthon lakóit.

Külön köszönöm, hogy utolsó felhívásomra is többen jelentkeztek, így bútorral, képekkel, szobanövényekkel, játékokkal tudtuk megajándékozni a rászorultakat a téti intézetben. Óriási volt az öröm a beteg emberek között, akiknek színt és boldogságot jelent, ha „kintről”, ahol ők keveset járnak, vendégek érkeznek.
Sokszor igyekeztem hangsúlyozni diákjaink között, hogy az előírt közmunka nem csak azért feladat, hogy teljesítsük az 50 órát, s ezzel vége… Talán furcsán hangzik, de ebből a munkából a legtöbbet épp diákjaink nyernek.
Nagy dolog ugyanis megtapasztalni, hogy te egészséges vagy, s hogy ez nem is olyan természetes, hisz lám ott a másik ember, aki egész életét egy intézetben tölti. A tegnapi látogatásunkkor annyit ígértünk, hogy folytatjuk jövőre is az otthon segítését. Így közvetítem is Önök felé a kérést: ruhát, teremdíszítésre szolgáló dekorációt, szobanövényeket, gyermekeknek szóló fejlesztő füzeteket, társasjátékot, bármilyen sporteszközt, melyeket már otthon feleslegesnek éreznek, gyűjtsünk a nyáron, s így diákjaink szeptember elején, az iskolakezdéskor folytathatják szeretetszolgálatukat a rászorultakért.
Ha pedig akad olyan diák vagy szülő, aki a nyári időben szívesen segítene a Kórház gyermekosztályán mesét olvasni, játszani a gyerekekkel, elviselhetőbbé tenni a kórházi életet, a következő elérhetőségen tudja ezt jelezni a Lurkó Alapítvány vezetőjénél, Zajovicsné Vízer Bernadettnél: 06/20/ 5395422

S végül a nyári szünidőhöz szülőnek, diáknak s kedves családtagjaiknak is áldásos kikapcsolódást, jó pihenést kívánok.
Horváth-Hutás Rita