Lelket és szívet gazdagító lelkigyakorlaton vett részt a 11.H osztály

Az idei tanévben ismét Kaposi Gábor atya lelki vezetésével töltődhetett a 11.H osztály, ezúttal a győri Szent László Kollégiumban. A kivonulást tudatosan nem terveztük most olyan jelentős távolságra az iskolától, mint az eddigi években, hiszen a jövő tanévben Rómába készülünk, és egyébként is éppen elég kiadást tartogat a családoknak a 12. év. Ezzel együtt úgy érezzük, hogy nagyon alkalmas helyet találtunk arra, hogy elcsendesedve az Úrra és egymásra tudjunk figyelni.  A szentírásból vett részletek felolvasását követően két csoportban gondolkoztunk. Magunk megismerése mellett az Isten hangját igyekeztünk meghallani.

Az ebéd sok finom falatot tartogatott az osztálynak, hála a kedves szülők önzetlen és igényes felajánlásainak. A délután folyamán megnéztünk egy nagyon komoly és megrendítő filmet Emberek és Istenek címmel. Az alkotás a Cannes-i fesztiválon elnyerte a Nagydíjat és a keresztény filmes közösség díját, az Ökumenikus Díjat. Nagyon sok kérdést vetett fel a film, mely egy valós történeten alapul, ezért is különösen megrázó. Jó és hasznos volt, hogy beszélgetni is tudtunk róla. Először rögtön az alkotás megtekintését követően, majd este még újra visszatértünk rá.

A délután további részében Gábor atyával a révfalui templomba mentünk, ahol májusi litánián és szentmisén vettünk részt. Az este egy pizzával folytatódott, majd egy közös beszélgetéssel, végül a kollégium kápolnájában - nem túl korán - esti zsolozsmával zártuk a napot. A beszélgetés során a filmet elemezgettük, aztán az Atya az előzetesen, még az egyik osztályfőnöki órán összegyűjtött,  egyénileg feltett kérdésekre válaszolt. Nagyon izgalmas témákban kaptunk véleményt, okos tanácsot, megszívlelendő útmutatást. Másnap reggel szintén zsolozsmáztunk, majd egy közös reggelivel, beszélgetésekkel, focival, csocsóval zárult a délelőtt.


Köszönjük Gábor atyának, hogy segített bennünket abban, hogy Istent, egymást és önmagunkat jobban megismerhessük, és biztosabb tudással, nagyobb bizalommal és hittel éljünk.
 
Horváth-Hutás Rita
osztályfőnök
 
Kategória: