Meghívó - bemutatkozik a Ciklus-show és Titkos küldetés program

„Én máshogyan fogom csinálni…”, fogadkoztunk kamaszként, amikor szüleink egy-egy nevelési helyzetben - minek szépítsük - leszerepeltek. Már tudjuk azóta, hogy csak az nem hibázik, aki nem csinál semmit. És igyekszünk. Vannak olyan szülői feladatok, amik különösen komoly próba elé állítanak minket. Mert annyira fontosak, mert érzékeny témákat érintenek, mert nem tudjuk, hogyan is fogjunk hozzá.

Az elmúlt tanév tavaszán a prohászkás hatodikosok részt vehettek a Ciklus-show illetve a Titkos küldetés című, újszerű, értékközpontú szexuálprevenciós programokon.

Az életkornak és nemnek megfelelő felkészülési programban külön kiscsoportokban folyik a munka a lányokkal és a fiúkkal. A program magja egy fél napos dramatikus játék, melynek során a gyerekeket szó szerint végigvezetik a termékenység testi folyamatain, megismertetik, és játékosan megtapasztaltatják velük testük működésének alapvető összefüggéseit.

A program minden elemének az a célja, hogy a résztvevőkben saját testük szépségét, működésének különlegeségét és csodálatos voltát erősítsék meg. A testi folyamatok kedves és látványos bemutatása az értelem mellett, illetve az előtt főként az érzelmeket és az érzékszerveket szólítja meg, hiszen „az értékelés a szív dolga”. De nem hiányzik az ismeret sem. A testi kompetenciát erősíti a program olyan új információk bemutatásával, melyek még nem tartoznak a mindennapi tudáshoz (pl. a méhnyaknyák szerepe), valamint saját tapasztalatok által.

A szülők - lányok esetében elsősorban az anyák - bevonása a program fontos része. Az előzetes konzultáció és a programot követő megbeszélés során a szülők gyakorlati javaslatokat kapnak arra, hogy miként kezeljék a testi változások témáját serdülő gyerekeiknél. Tartós hatás ugyanis nyilvánvalóan csak akkor várható, ha ebben a vonatkozásban is megfelelő szülői támogatás kíséri a gyermek fejlődését.

Tavasszal a Prohászkában, a szülőkkel való beszélgetésben megfogalmazódott az igény, szervezzünk bemutatót, ahol a szülők részletesen megismerhetik a programokat. Erre kerül sor most, erre hívjuk a szülőket, bízva abban, hogy tényleg „máshogyan fogjuk csinálni!”

Bemutató szülők számára:
Időpontja: 2013. november 9. 9-11 óráig
Helyszíne: Prohászka Ottokár Orsolyita Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda, Újkapu u.   2-4.  (Az általános iskola épületében.)
A bemutató ingyenes.
Minden érdeklődő szülőt szeretettel várunk!