Miklós püspök vezess minket...

Kedves prohászkás Szülők, Diákjaink, kedves kis Óvodásaink!
December 6-án a gimnázium 9.H osztályának nyolc lelkes tagjával – akik név szerint: Csonka Rozália, Fazekas Fanni, Kovács Barnabás, Sándor Emese, Tatai Lilla, Varga Benedek, Vida Zsófia és Völfinger Luca -  elindultunk a betegekhez és a szenvedőkhöz, hogy elvigyük Nekik Szent Miklós történetét és tanítását. Természetesen a szellemi táplálék mellett a jószándékú és nagylelkű adakozó szülőknek és gyermekeiknek köszönhetően nem kellett üres kézzel érkeznünk. A két autó bizony megtelt édességgel, süteménnyel és sok-sok ajándékkal. Annyi szeretetcsomagot gyűjtöttünk, hogy mindenkinek jutott ajándék a mosoly, a versek, illetve az énekek mellé.

Végezetül Ferenc pápa gondolataival szeretném megerősíteni valamennyi kedves és jóakaró adakozóban, hogy a legjobb úton jár: a Szentatya két alapelvben határozta meg az igazi szeretetet. Az első, hogy a tetteken, nem pedig a szavakon keresztül szeretünk. A szó elszáll, ma még van, de holnap már nem lesz. A második alapelv a konkrétság: a szeretet lényege az, hogy adunk, nem pedig az, hogy kapunk. Aki szeret, az ad: dolgokat, életet, önmagát adja Istennek és másoknak. Aki nem szeret, aki önző, az mindig csak kapni akar, mindig birtokolni akar dolgokat, előnyökre törekszik.
Ezzel szemben a mi szívünk legyen mindig nyitott! Ha Istenben élünk, akkor Isten bennünk él. Maradjunk meg Isten szeretetében!

Áldott adventi időt, örömteli készülődést kívánok valamennyi kedves Családnak, akik a szeretet mellett döntöttek!
Hamarosan karácsonyi felhívásunkkal is jelentkezünk! Kérem, kövessék honlapunkat éberen és figyelemmel!

Horváth-Hutás Rita
tanárnő