Mikulás a kórházban

A "prohászkás Mikulás" idén is meglepte a kisbetegeket a kórház gyermekosztályán.
Szent Miklós ünnepén, december 6-án felkerekedtünk egy kis csapattal az iskolából, és Rita néni vezetésével ellátogattunk a kórházba. Ott műsort adtunk elő szent Miklósról, játszottunk a gyerekekkel, és segítettünk, amiben tudtunk Betti néninek, a LURKÓ Alapítvány vezetőjének. Én most jártam először így itt, de a tanárnőtől hallottam, hogy ez itt már régi hagyomány.

Jó érzés volt, hogy az adventi időben egy kis örömöt szerezhettünk azoknak a gyerekeknek, akik kénytelenek Mikulás ünnepén is a kórházban lenni, és lelket önthettünk fáradt szüleikbe is, akik éjjel - nappal ott ülnek gyermekeik betegágya mellett. Találkoztam olyan kisgyerekkel is, aki gyógyíthatatlan beteg. Talán erre a rövid kis időre segítettünk enyhíteni a szomorúságot és a fájdalmakat.

Nagyon sok kedves szülőtől kaptunk süteményt, játékot illetve egyéb felajánlást. Szívmelengető érzés volt látni, hogy ennyi segítőkész, jó ember van körülöttünk ! A kisgyerekek nevében is hálásan köszönjük az adományokat.

Mindannyian megtapasztalhattuk, hogy milyen nagy dolog, ha másokkal jót tehetünk, mert mi is gazdagabbak leszünk általa. A képgaléria talán még többet is mesél...

Hegedüs Anna
9.o.

Képek a galériában !