Nagy Gáspárra, iskolánk himnuszának költőjére emlékeztünk

„A vers a szeretet nyelve...”
Az elmúlt hétvégén diákjaimmal, Németh Laura 10.N és Nádasi Léna Júlia 10.H osztályos tanulókkal „A költő hazatér” című szavalóversenyen vettünk részt, ahol Nádasi Léna Júlia ezüst, Németh Laura bronz minősítést szerzett. Gratulálok szívből tanítványaimnak, és egyben örömmel tölt el, hogy Nagy Gáspár, iskolánk himnuszának költője és egykori barátja előtt tiszteleghettünk. A költő egyébként évről évre szerepel az érettségi tételek között; ezzel is adózunk emlékének. Az alábbiakban Laura idézi fel e szép és nemes ünnep programját és élményeit.

Horváth-Hutás Rita
szaktanár
 
Április 21-én, szombaton került megrendezésre a 11. 'Költő hazatér' szavalóverseny. Az eseményt Vasváron, a költő szülőhelyéhez közeli városban rendezik meg évről évre Nagy Gáspár tiszteletére.
A megnyitó 11 órakor kezdődött, majd a résztvevőket a szervezők elkísérték saját korcsoportjuk helyszínére. Mindenki egy Nagy Gáspár művel és egy szabadon választott verssel vagy prózával nevezhetett. Miután elszavaltuk a verseket, a szervezők megvendégeltek minket egy kiadós ebéddel. Az étkezés után meglátogattuk Nagytilaj temetőjét, Nagy Gáspár szülőhelyét és sírját, ahol egy kis csenddel emlékeztünk meg a költőről. 
Ezt követően Nagytilaj és Bérbaltavár között élet - fákat ültetettünk, és elszavaltuk közösen Nagy Gáspár egyik versét.
Utunkat ezután Bérbaltaváron, a Nagy Gáspár Emlékházban folytattuk, ahol sok érdekes dolgot tudtunk meg a költőről. Ezután egy fagyira is meghívtak minket a szervezők.
Visszatérve Vasvárra, nem sokkal négy óra után megkezdődött az eredményhirdetés.
Mi, versenyzők valamennyien a színházterem színpadán foglalhattunk helyet, ahol gyönyörű emléklapot kaptunk, és átvehettük a díjakat.
Ámde, itt mindenki nyertes volt, hiszen 'a vers a szeretet nyelve'.
Német Laura
10.N osztályos tanuló
 
Kategória: