„Ne egymás ellen, hanem egymásért harcoljatok!”

Szeretettel gratulálunk iskolánk tizenkettedikes tanulóinknak, Áder Bálintnak, Simon Péternek és Horváth Józsefnek, akik első helyezést értek el a Nemzeti Keresztény Ifjúsági Kulturális Központ által kiírt országos bibliai témájú fotó- és videókészítő versenyen. A pályázatra beküldött TestVér című tizenötperces kisfilmjükben -melynek témája a Teremtés könyve volt- a fiúk Káin és Ábel történetét dolgozták fel.

Végzős gimnazistáink a szereplői a díjnyertes kisfilmnek, melynek központi szála egy Ferenc nevű honvéd álma körül szövődik, aki azt az üzenetet kapja álmában: Ne legyél Káin!

A fiatal alkotók a bibliai történet kapcsán a film formanyelvén keresztül fogalmazták meg -az első világégés és a vöröterror, valamint napjaink világának rövid etűdökben való felvillantása által- Isten igéjének évezredeken átívelő üzenetét: „Ne egymás ellen, hanem egymásért harcoljatok!”

A több idősíkon futó cselekménysort bemutató opust rendezőként jegyző Áder Bálintnak ez már nem az első filmes alkotása, számos projektje van folyamatban jelenleg is, többek között egy Mátyás király személyét bemutató és egy Székelyföldről szóló film is. Simon Péter az operatőri feladatokat vállalta magára, a filmet egy fényképezőgép kamerafunkciójával készítette el.