Nyarat csalogattunk... - 2.B osztály

Május utolsó vasárnapján, gyermeknapon a 2. b osztállyal Győrújfalura látogattunk el, hogy pár kellemes órát töltsünk el egy családi nap keretében.

A napok óta tartó esőzés miatt kicsit izgatottak voltunk, de az idő kegyesnek bizonyult, és ragyogó napsütésben keltünk útra. A gyermekek, anyukák, apukák, testvérek délelőtt érkeztek meg a „tanyára”, ahol többféle program várt ránk. A lelkes és persze ügyes szülők segítségével nagyon finom ebédet sikerült elkészítenünk. Rengeteg ételtől, italtól roskadoztak az asztalok, édes és sós sütemények csábítottak bennünket. De étkezés előtt nem maradt el a testmozgás sem. Egy kisebb akadálypályát állítottak össze sportos szülők és gyermekek, melyet bárki kedvére kipróbálhatott. Be kell vallani, hogy a pálmát a foci vitte el, a pályán egész nap együtt rúgták a labdát kisebb fiúk és nagyobb fiúk (apukák). Szemmel láthatóan az ifjabbak jobban bírták a „megpróbáltatást”. Közben a lányok sem unatkoztak, egy anyuka irányításával kedves dísztárgyakat, karkötőket készíthettek. Szorgosan jártak a kezek, anyukák és mi tanító nénik is bekapcsolódtunk. Az apróbbak is jól szórakoztak, az ő kedvencük a „mini állatsimogató” volt. Az egyik kislány a legkisebbek örömére kis barátai kíséretében érkezett. Az hiszem, az állatokat sem kellett este elaltatni, a gyerekek gondoskodtak róla, hogy elfáradjanak. A nap zárásaként egy anyuka jóvoltából csodálatosan finom és szép tortát fogyaszthattunk el, percek alatt sikerült eltűntetni az édességet.

Kellemesen töltöttük el ezt a napot, és amikor az arcokra pillantottunk, meggyőződhettünk róla, hogy mindenki jól érezte magát. Azt gondoljuk, hogy felnőttek és gyerekek is tudtak töltekezni, és az osztálynak sikerült egy kis erőtartalékra, lendületre szert tenni, ami kell még az előttünk álló hetekre.
Ezúton is köszönetet mondunk a kedves szülőknek a támogatásért, segítő kezekért, a sok finomságért, mellyel hozzájárultak a családi nap sikeréhez.

Márti néni és Éva néni
 
Kategória: