„Nyárhívogató” - Prohászkások jótékonysági gálaműsora

Kedves  Prohászkás Szülők, Óvodások és  Diákok,  iskolánk iránt érdeklődő, jóérzésű Felebarátaink!
2019. június 7-én  intézményünk 11. évfolyamos diákjai  jótékonysági gálaműsort szerveznek  lelkes és tehetséges óvodásaink és  diákjaink  közreműködésével. Van okunk az örömünnepre, hiszen lassan véget ér a tanév, és beköszönt a várva várt vakáció. A másik ok, s amiért a koncert  a jótékonysági jelzőt kapta, az az, hogy a koncert bevétele a jövő tanévben végzős évfolyam tanulóinak római zarándoklatát hivatott támogatni. Az ugyanis a javaslatunk, hogy ettől kezdve a gyerekek Prohászában töltött éveik befejezésekor jussanak el Rómába, a Katolikus Egyház fővárosába. Az említett célra pályáztunk, nyertünk is, azonban a kértnél jelentősen szerényebb összeget. Ez az összeg nem elegendő ahhoz, hogy a megálmodott zarándokutat megvalósítsuk. Hagyományteremtő céllal gondolkodtunk - szervező tanárok és diákok egyaránt. Szép és nemes ügyet szolgálunk ugyanis, ha évről évre a végzős évolyam egy ilyen életreszóló zarándoklattal koronázza meg itt töltött éveit.


Egy másik - nem titkolt - szándék is vezérel minket. Szeretnénk, ha tagozataink szülői és gyermekei, tehát a Prohászkások az óvodától a gimnáziumig találkoznának és együtt ünnepelhetnének, s várunk minden kedves Érdeklődőt is, aki szeretné jobban megismerni iskolánkat és szívesen segíti a fent említett, diákokat szolgáló programot. Ezt a célt szolgálta a januári újévi koncertünk is, melynek visszhangja megerősített bennünket abban, hogy a kezdeményezés jó, és bátorítást kaptunk arra, hogy hasonló programokat szervezzünk intézményünkben.

A jótékonysági hangverseny pontos ideje: 2019. június 7. délután 16:30, helye a Prohászka Iskola Újkapu utcai épületének aulája. A program előtt és után a 11. osztályosok házi süteményeiket kínáló büfét üzemeltetnek, illetve a hangversenyt követően prohászkás diákjaink rajzait is meg lehet majd vásárolni. A program minden bevétele a zarándoklatot támogatja.
Bízunk benne, hogy sokan eljönnek! A hangverseny pontos programja legyen meglepetés!

A Szervezők