Online Prohászka Nap

Tisztelt Kollégák, Szülők, Diákok!

 

 

Az utóbbi években gazdag programokkal emlékeztünk névadónk születésnapjára, október közepén. A természettudományos napon kitűnő szakemberek előadásait, fotóművészek kiállításait, érdekes bemutatókat láthattak a tanulók. Tavaly a Prohászka Napon indítottuk el a Zöld Prohászka mozgalmat a diákok aktív közreműködésével, amelyet az idei tanévben is folytatunk.

A 2020/2021-es tanév rendezvényét már áprilisban kezdtük szervezni, hiszen tudtuk, hogy a gimnázium költözésével az aula, mint helyszín már nem áll rendelkezésünkre. Sajnos az eredeti elképzeléseket (az új hely a Széchenyi Egyetem nagy előadója lett volna) kénytelenek voltunk megváltoztatni a járványügyi előírások miatt. (A távoktatás idején a felső tagozatosok áprilisra tervezett természettudományos napja  elmaradt.)

A kialakult helyzetre és a szabályokra tekintettel most online Prohászka Napot szervezünk.

Hortobágyi Cirill pannonhalmi főapát atya október 8-án videóra felvett előadását (remélhetőleg a honlapra is felkerülhet) október 12-e és 22-e között természettudományos órákon mutatjuk be a diákságnak, osztályonként. A téma: a gyógynövények. Ehhez kapcsolódva a Főapátság ajándékaként kapott gyógytea kollekciót felhasználva teakóstolókat, valamint szárított gyógynövény bemutatókat tartunk. A szűkös körülmények ellenére a gimnáziumi lépcsőfordulókban helyezünk el fotókiállítást, amely a Győr környékén előforduló gyógyfüvekkel ismertet meg képeken és magyarázó szövegek segítségével.  Az iskola honlapján cikk jelenik meg a gyógynövényekről, szakszerű gyűjtésükről és szárításukról, felhasználásukról.

E rendezvény sorozat ideje alatt hirdetjük meg a Zöld Prohászka Program kihívásait.

 

Tisztelettel:

Szabó György  és a reál és természettudományi
munkaközösség tagjai