Operakaland

Október 3-án, pénteken a 8.H és a 10. osztály tanárai kíséretében Budapestre utazott, hogy részt vegyen az Erkel Színház „Operakaland” elnevezésű programján. A műsor Gaetano Donizetti: Szerelmi bájital című műve volt.

Reggel negyed 8-kor mindenki kicsinosítva, elegáns ruhában érkezett a győri vasútállomásra. A Budapest felé vezető úton a lányok csacsogása zengte be a vonatot. Miután megérkeztünk a Keleti pályaudvarra, a 4-es metróval utaztunk az Erkel Színházhoz. Az előadás kezdete előtt az egyik színész üdvözölte az ország különböző városaiból érkezett diákcsoportokat, felhívta a figyelmet a helyes viselkedésre, majd röviden ismertette az opera tartalmát. A történet főhőse Nemorino, a fiatal parasztlegény, aki epedve vágyik a szépséges és gazdag lány, Adina szerelmére. Boldogsága érdekében mindent bevet, még szerelmi bájitalt is vásárol Dulcamara csodadoktortól. A három órás darab végén együtt örülhettünk Nemorino sikeres hódításának és az ifjú pár egybekelésének.

Az előadás után megtekintettük fővárosunk egyik ékességét, a Szent István Bazilikát. A Szent Jobbot látva felidéztük Szent István király alakját, és közös imádságban emlékeztünk meg róla. Ezt követően kaptunk egy óra szabadidőt, hogy körülnézhessünk a belvárosban, majd hazaindultunk. A fáradtság ellenére a vonatút is vidáman telt el.
Mindannyiunk nevében szeretném megköszönni, hogy ilyen kellemes élménnyel gazdagodhattunk. Reméljünk, lesz még ilyen alkalom!
Boros Klaudia
10. osztály

Kategória: