Osztálykirándulás Vinye környékén a 9.N osztállyal

Osztálykirándulásunk célpontja a hatalmas Bakony egyik legszebb része, Vinye környéke volt.
A Hódos-ér völgye felett, a misztikus Likaskő (átjáró-mászó) barlang után a Pápalátókő csúcsát hódítottuk meg, ahol metsző hideg szél fogadott minket, de a kilátás Fenyőfő és Pannonhalma felé kárpótolt. Leereszkedtünk a vadregényes Bodzás-árokba, majd vissza indulva kerékpáros versenyzők tekertek velünk szemben, a meglehetősen meredek kaptatókon. Az osztály a Tour de France versenyeken látott, hallott buzdítással hajrázott minden biciklisnek (jó 200-an voltak), akik rendkívül hálásak voltak ezért, nem számítottak erre az erdő közepén! Már majdnem visszaértünk Vinyére, amikor Tálos tanár úr felszólítására négy levelű lóherét keresett mindenki, négy ember talált is. A Vinye.hu büfé kertjében népes kiránduló csoportok mellett pihentünk meg, a legtöbben megkóstolták a tönköly-lángos specialitást. A Nap továbbra sem sütött ki, kellemetlen szél fújt, néhány lány a gáláns fiúk tartalék hosszú nadrágjában, pulóverében vészelte át a rossz időt.

A pihenő után lementünk a Cuha völgyébe a Kőpince barlanghoz, majd a gyökérmászó iskola teljesítése után vizet vételeztünk a Kőpince-forrásból. Innentől izgalmas patak-túra következett, hol a Cuha medrében, hol az egyik partján, hol a másikon, hol a környező meredek hegyoldalban, a viaduktig.
Ügyes egy osztály, senki sem esett a patakba, esetleg csak belelépett egy kis vízbe. Hatalmas tömeg rohamozta meg a Győrbe induló vonatot, de végül mindenkinek jutott hely és vidáman tértünk vissza a városba.

Kategória: