Prohászkások sílécen Goldeck naptól aranyló síterepén

Második alkalommal szerveztünk sítábort azzal a céllal, hogy gimnazista diákjaink – akár kezdő, akár haladó síelőként – közösségteremtő élménnyel gazdagodjanak, és a mozgás öröme mellett az összetartozás örömét is megtapasztalhassák a tábor napjai alatt. Az idei tanévben Möllbrücke településre esett a választásunk, s elmondhatjuk, hogy döntésünk helyessége mára már bebizonyosodott: csodás vidéken, remek szállodai körülmények között, elfogadható áron, kiváló hóviszonyok mellett tölthettük el a síszünet napjait, s a kiváló társaságról ne is beszéljünk!!!. Möllbrücke egyébként a Möll és a Dráva folyók találkozásánál fekszik a Felső-Drávavölgyben, és a hely egyik érdekessége, hogy Möllbrücke már 1253-ban megjelenik az írott forrásokban Mölnprukke néven, és már 1307-ben bírósági székhelyként működött.

Az idei sítábor egyik legnagyobb fénypontját oktatóink: Dérfai András ( Dió) és lánya Vivien jelentették. Mindenkit tanítottak, óriási tudással és tapasztalattal, és nem kisebb empátiával és emberszeretettel. A szimpátia kölcsönös volt, így a jövő évi táborhoz már hirdethetjük oktatóink nevét, ami egyben garancia, hogy sítudásban csak gazdagabban térhet haza velünk jövőre is az, aki velünk tart.

Nagyon büszkék voltunk diákjainkra! A szálloda vezetése is megdicsérte a gyerekeket  kultúrált és intelligens viselkedésükért, és az is példaértékű volt, ahogy mindenki figyelt a másikra, számíthatott a társai segítségére. Akiket dicséret illet: Alpár Fruzsina, Balaskó Iringó, Bogár Sára, Csernák Csenge, Csonka Rozália, Furino Francesca, Gregosits Lilla, Hoboth Anna, Horváth Anna, J.Nagy Huba, Jámbor Anna, Kriston Emma, Nagy Bálint, Ötvös Csaba, Takács Noel, Tatai Lilla, Végh Bence, Wunder Imola, Wunder Olivér, Virág Panna a Prohászka Gimnáziumból, illetve Tatai Attila az Apor Vilmos Gimnáziumból, Hoffmann Kristóf a Pattantyús Szakgimnáziumból, Bokros Bulcsú és Kulacs Keve a Péterfy Iskolából.

Külön öröm volt számunkra, hogy volt közöttünk orvos és gyógyszerész dr. Sümegi János és dr. Horváth-Hutás Tamás személyében, de Istennek hála nem volt különösebb szükségünk tudásuk gyakorlására, kedves családtag és jóbarát Niederland Ákos és Montovay Balázs személyében. Nagy segítség volt Hoffmann Anikó és Rigó Ágnes tanárnők illetve Bokros Balázs tanár úr részvétele és közreműködése is, akik szintén táborunkat választották, hogy a tél örömeinek hódoljanak.

Horváth-Hutás Rita és Niederland Zsófia
tanárnők

Íme pár kis „szösszenet” a résztvevő diákoktól:
Mikor még csak  fontolgattuk az idei sítábor gondolatát, nem hittem volna, hogy ilyen pozitív és életreszóló élményekkel gazdagodhatunk. Én nagyon örülök, hogy itt lehettem, nagyszerű volt a társaság is.
Wunder  Imola
Először is szeretném megköszönni  a szervezést, hiszen ez a csodálatos élmény Rita néni és Zsófi néni szervezése és helytállása nélkül nem valósulhatott volna meg. Gátlásokkal indultam neki reggel az útnak, hiszen külsősként, két barátomon kívül, mindenki új, és ismeretlen volt számomra. Rájöttem viszont arra az első együtt töltött órában, hogy milyen szuper csapattal fogok együtt tölteni pár napot. A síelésben a nagyobbak, ügyesebbek nagyon sok mindenben segítettek, így a pár nap alatt sikerült a síelés alapjait elsajátítanunk, és az utolsó napon már egyedül mehettünk. Mindenki nagy nyomot hagyott bennem, és remélem, hogy  részt tudok venni ezzel a csapattal a jövő évi sítáborban is.
Tatai Attila
Számomra nagyon különleges volt ez a sítábor, ugyanis február 16-án, amikor elindultunk, az nap lettem nagykorú. Én, mint kezdő mentem el síelni, de úgy gondolom, mire hazaértünk, már elég jól ment a síelés, és élveztem is. Utolsó nap döbbentem rá arra, hogy még maradtam volna, annyira jó volt ez a pár nap együtt. Sok emberrel beszélgettem, illetve lettem jóba, és ismertem meg. Az oktatók nagyon kedvesek voltak, és nagyon sokat segítettek. Személy szerint nekem még Tamás bácsi segített nagyon sokat, főleg abban, hogy hogy lehet magabiztosan síelni. Egyetlen voltam, akinek az egész családja ott volt a táborban, szerencsére ők is nagyon jól érezték magukat. A táj is csodálatos volt, mint minden más is. Nagyon jól éreztem/ tük magunkat! Köszönjük szépen!
Furino Francesca
Az idei sítáborunk hasonlóan indult, mint a tavalyi, de szerencsére máshogy ért véget, mindenki épségben ért haza. Egész héten gyönyörű időnk volt, amit maximálisan ki is használtunk. A sok síelés mellett, természetesen maradt időnk kapcsolatok kiépítésére és sok más jó dologra is. Köszönünk mindent azoknak, akik ezt a csodálatos hetet megszervezték és végig segítették, hogy ilyen jól teljen el!
Hoboth Anna
Most vettem részt először a sítáborban, és minden percét élveztem. Nagyon jó volt, hogy mi, haladók is oktatásban részesültünk. Nagyon sokat tanultam Dió bácsitól, aki szerint eddig csak csúszkáltam, de most már síelek. Minden nap gyönyörű időben volt részünk, felemelő érzés volt síelni a barátaimmal a szikrázó napsütésben. Köszönöm Zsófi néninek és Rita néninek, hogy megszervezték nekünk ezt a csodás hetet.
Gregosits Lilla

Békés volt a sítábori közösség,
mivel a szomszédban volt a rendőrség.

Ám reggeleink nehezek voltak,
Napjaink néha egybefolytak.
Nyilván az időeltolódás okozta,
És az a pár ... csak fokozta.
A Wunder család gyakran meglepett,
Szerencsére minden hamar meglett.
Símester mondott sok okosat,
Ezért nem is estem olyan sokat,
Buszsofőr szavai örök emlékek,
Kechupot neki gyorsan rendeztek.
Arcom a pályán hamar leégett,
Itthon el sem hitték, hogy síeltem, evégett...
Kriston Emma

Az elmúlt héten a prohászka sítábor megrendezésre került,
S az idő is naposra derült,
Minden elhagyott dolog megkerült,
Ember sérülés miatt földre nem terült,
Ez az emlék feledésbe
biztos nem merült.

Tudással és emlékekkel telv
Testünket nem összeverve
Poharunkat a társaságra emelve
Mondtuk hogy gerne!

A tábor végén Zsófi és Rita néni révén
A mercsó busszal Győrbe érvén
Mondtam hogy a
nike cipőm kérném.
(Ami nem volt meg... :-) )
Wunder Olivér

Kategória: