The Royal Family angol verseny

Beszámoló a The Royal Family angol versenyről (Zseni Eszter 9.I)

 

Osztályfőnökünk, Vidáné Zalka Klára angoltanárnő hívta fel a figyelmünket erre a versenyre, és ő koordinálta a munkánkat, amely 2020 novemberében és decemberében az online térben zajlott. A verseny témája The Royal Family, azaz a brit királyi család volt. A versenyt különböző szinteken rendezték meg, mi a B1 (Junior-2) szintben indultunk. Tompa Rebekával alkottunk ketten egy csapatot.

A közös munkát úgy oldottuk meg, hogy Messengeren beszéltük meg a feladatokat és a megoldásokat. Némelyik feladatot felosztottunk egymás között, és volt, amelyiket közösen, együtt oldottunk meg. Olyan feladat is volt, amit mindkettőnknek külön-külön is meg kellett csinálni. Ilyen volt a fogalmazás megírása: két külön fogalmazást kellett beküldeni.

A verseny feladványai nagyon érdekesek és változatosak voltak. Volt videónézős és szövegértős feladat is, amelyek alapján kérdésekre kellett válaszolni. Filmet néztünk a Királynő esküvőjéről, a királyi méhekről, amelyek a palota kertjében szorgoskodnak, Diana hercegnőről, stb. Volt igaz/hamis feladat a királyi család életéről. A projektfeladat is nagyon izgalmas volt, mert 20 érdekességet kellett összegyűjtenünk a Buckingham-palotáról. Továbbá mindkettőnknek kellett írni egy-egy fogalmazást, pontosabban egy levelet Harry herceg nevében. Egy brit barátja volt a címzett, és arról kellett írnunk, hogy milyen neki most az USA-ban élni, mik ennek az új életének az előnyei és a hátrányai számára.

Nagyon örülünk, hogy részt vehettünk ebben a versenyben. Jó volt kicsit kiszakadni az online oktatás világából, és közösen dolgozni az érdekes feladatokon, és az angolunkat is jó volt próbára tenni. Sok érdekességgel is gyarapodott a tudásunk. Nagyon boldogok voltunk, amikor megtudtuk, hogy 90%-osra teljesítettük a feladatot. Február elején jött meg az eredményünk: országos 9. helyezést értünk el több, mint 250 résztvevő közül.

Néhány feladatlapot csatolok ízelítőül.

Kategória: