Segítő kezek a Prohászkából a győri Szemináriumban

2013.nyarának beköszöntésével szinte egy időben hatalmas árvíz érte el hazánkat. A katasztrófavédelem hivatásos szakemberei mellett önkéntesek tömegei siettek a bajba jutottak megsegítésére. Minden jóérzésű ember ott ált csatasorba, ahol ereje illetve lehetőségei engedték. Örömmel tapasztalhattuk, hogy iskolánk diákjai is átérezték a kialakult veszélyhelyzet komolyságát, és ki-ki saját életkorának megfelelő módon állt a bajba kerültek szolgálatába.

Diákjaink közül többekkel találkozhattunk a homokzsák töltő depókban illetve az ellátó szolgálatoknál épp úgy, mint pl. a Szeminárium udvarán, amikor nagy szükség volt a segítő kezekre. Tanítványaink több esetben a pihenő idejüket vagy az éppen játékra és szórakozásra tervezett idejüket ajánlották fel a cél érdekében. Az együtt töltött munkaórák egyértelmű jelzést adtak nekünk arról, hogy a ránk bízott gyerekek lelkében mekkora értékek rejtőznek. Közülük többeket egészen más oldalról is megismerhettünk, mint amit az iskolapadban tapasztalhatunk.

Az árvíz elleni védekezés természetesen „csak” a történet egyik fele, hiszen az ár levonulása után szintén nagyon komoly feladat a helyreállítás is. Nos, úgy tűnik, hogy tanítványaink ebben is példa értékű munkát végeztek. Június 12-én mintegy 50 fiú és lány közreműködésével a Szemináriumban sikerült hozzájárulnunk az árvíz előtti állapotok visszaállításához.