Soproni lelkigyakorlaton járt a 10.H osztály

Osztályunk az idei évben három napos lelkigyakorlaton vett részt Sopronban. Szállásunk a Szent György Plébánián illetve a Szent Pál Kollégiumban volt, a belvárosban. Lelki vezetőnk ezúttal Kaposi Gábor atya volt, aki a három nap alatt sokat fáradozott azért, hogy közösen gondolkozzunk, és elmélyedhessünk a HIT témájában.

Hétfőn, nem sokkal dél után érkeztünk meg szálláshelyünkre, és a szobák elfoglalása után bobozni mentünk a közeli pályára, ahol mindenki remekül érezte magát. Este egy helyi pizzériában vacsoráztunk. Az esti étkezés után kezdődött el igazán a lelkigyakorlat. Az igazi csoda című film megtekintése után közösen illetve kiscsoportokban cseréltük ki gondolatainkat, asszociációinkat a filmmel kapcsolatban, amit mindannyian nagyon hasznosnak találtunk. Egészen új dolgokat tudtunk meg egymásról, érdekes volt rácsodálkozni osztálytársaink élményeire. Csoportvezetőink Gábor atya mellett az osztályfőnökünk, Rita néni és férje, Tamás bácsi voltak.

Kedden reggel, aki kedvet érzett egy kis mozgáshoz, lehetősége nyílt a Lővérekben egy kis futásra. Gábor atya és Rita néni itt is velünk voltak! Nagy élmény volt az erdő tiszta levegőjét élvezni. Volt, aki még őzeket is látott. 
A plébánián elfogyasztott kiadós reggeli után - hála szüleink nagyvonalú felajánlásának!!! - ezúttal is Gábor atyával elmélkedtünk, majd csoportokra osztva a hitről, a hívő ember magatartásáról, a hit megélésének nehézségeiről tudtunk bővebben beszélgetni. Ezután fél órát kaptunk, hogy rajzoljunk a hittel kapcsolatban, ami hirtelen eszünkbe jut. Nagyon érdekes volt utána közösen találgatni, hogy ki mire asszociál az egyes rajzok láttán. Így is bővíthettük ismereteinket és gondolatainkat a Hitről. Igazából itt egymást tanítottuk. 
Ebéd után szabadprogramot kaptunk azzal az irányított feladattal, hogy csoportokra osztva járjuk be a várost, és gyűjtsünk minél több érdekes és különleges információt a hűség városáról, Sopronról. Este 7 órakor szentségimádáson vettünk részt a kollégium kápolnájában, ahol énekeltünk, imádkoztunk és egyéni áldásban is részesülhettünk. A kedd esti éttermi vacsoránk után újra összegyűltünk, és nagy nevetések és persze fokozott érdeklődés mellett hallgattuk végig egymás beszámolóit. Voltak, akik videót készítettek, mások helyi, soproni embereket faggattak a város történelméről, helyi érdekességeiről, és ezt igyekeztek a többieknek elmesélni.

A harmadik napon, 6:15 – kor szintén indult a futni vágyó csapat Tamás bácsi és Gábor atya autóin a Lővérekbe.  Ezúttal sem bántuk meg, hogy a korai kelés mellett döntöttünk. Reggeli után az osztály közös szentmisén vett részt. Miután bepakoltuk a nagyobb csomagokat Tamás bácsihoz az autóba, még egy közös fagyizás következett. Gábor atya szerint – aki tősgyökeres soproni - , a város második legjobb fagyizóját látogattuk meg! Igaza volt!! 
Már csak a hazaút maradt hátra, ahol a hazai ízekből készült szendvicseinket eszegetve még sokat beszélgettünk az élményeinről. Az sem okozott gondot, hogy vágányzár miatt át kellett szállnunk egy autóbuszra, hisz volt miről beszélgetnünk...

Ezúttal szeretnénk megköszönni a lelket és testet gazdagító lelkigyakorlatot Gábor atyának, akivel reményeink szerint még folytatjuk a beszélgetést, és a rengeteg szervezést és munkát Rita néninek és férjének, Tamás bácsinak. És természetesen köszönjük szüleinknek, hogy anyagilag biztosították számunkra ezt a lehetőséget. Mindenkinek nagyon tetszett a lelkigyakorlat, erősödtek a kapcsolatok az osztályban, és remélhetőleg mindannyian erősödhettünk hitünkben is.

Áder Bálint, Dániel Botond, Wunder Olivér 10.H

 
Kategória: