Sportdélután

A tanév végéhez kapcsolódva két, immár hagyományos mérkőzésre is sor került.

A 2013. június 12-i sportdélután keretében ismét sikerült pályára invitálni tanári karunk azon tagjait, akik elfogadták a kihívást, hogy megmérkőzzenek iskolánk lány röplabda csapatával. A remek hangulatú mérkőzésen helyenként igazán látványos labdamenetek, nagy mentések illetve szerencsés pontszerzések egyaránt előfordultak. A mérkőzés végén azután a tanárok csapatát hirdethettük ki győztesnek, akiknél egyáltalán nem érződött az összeszokottság hiánya. Úgy tűnt, mintha a pályán már szinte ismernék egymás gondolatait is.
Azonban a lányokat is dicséret illeti, mert mindegyik játszmában ügyesen és fegyelmezetten játszottak és nem ijedtek meg az erő és magasságbeli hátránytól. Mindegyik játszmában szoros küzdelemre késztették a tanárok csapatát, és szinte mindegyik játszmában csak néhány pont választotta el őket a győzelemtől.

Ezt követően a Győr Arénába siettünk, ahol az Apukák és a gimnazista fiúk focicsapata mérkőzött meg egymással. Remek időben és a pálya méretének megfelelően megerősített létszámmal érkezett mindkét csapat. A 60 perc alatt szinte állandóan felváltva kerültek veszélybe a kapuk, hol az egyik, hol a másik oldalon. A gólváltásokra jellemző, hogy végig szoros volt az állás, általában egy-két góllal vezetett valamelyik csapat. A mérkőzés végső perceiben azután a diákoknak sikerült jobban az összpontosítás és a helyzetek értékesítése, mert a találkozó végét jelző „sípszó” pillanatában egy góllal ők voltak előnyben, így ők vonulhattak le győztesen a pályáról.

Mindkét mérkőzés végén a győztesek megkapták a megérdemelt gratulációt. A résztvevő csapatok teljes egyetértésben úgy határoztak, hogy ősszel ezeknek a találkozóknak legyen folytatása.

Marek Péter
testnevelő tanár