Szalagavató ünnepély

2015. január 30. . . . Egy végzős diák életében előfordul egy-két olyan pillanat, ami emlékezetessé teszi ezt az évet. Mi, a Prohászka iskola végzős tanulói is elérkeztünk egy ilyen izgalmas eseményhez, a szalagavatónkhoz. Amikor még nem veszünk érzelgős búcsút egymástól, de már tudjuk, hogy nincs sok hátra. Ezért is mutatjuk meg együtt ezen a csodálatos est-délutánon, hogy miért is szerettünk ide járni, emléket állítván az itt eltöltött éveinknek..
 
Az esemény délután 17 órakor kezdődött az iskola kápolnájában egy közös liturgiával. Ezt követően Németh József igazgató Úr megáldotta szalagjainkat, amiket az osztályfőnökünk, Jakab Gábor tanár úr egyesével feltűzött nekünk. Már büszkén hordott szalagjainkkal vonultunk ki az aulába, ahol koccintással ünnepeltük meg osztályfőnökünk beszédét. Ezt követően végzős osztályunk egy elegáns táncot mutatott be, melynek lépései bécsi keringőt rejtettek. A koreográfia és a tánc minél tökéletesebb elsajátításáról Kiss Olivér osztálytársunk gondoskodott. Nagyon furcsa belegondolni, hogy igazából nem lesz több szalagavatós táncpróba, hiszen annak ellenére, hogy néha sehogy sem akart egyszerre menni egy mozdulat, a próbák felejthetetlen hangulatban teltek. Az osztály közös táncát egy videó vetítése zárta, mely régi osztályképeinkből tevődött össze. A videót Horváth Dominik osztálytársunknak köszönhettük.
 
Egy végzős diák életében előfordul egy-két olyan pillanat, ami emlékezetessé teszi ezt az évet. . . . Nos, én úgy gondolom, hogy múlthét pénteken egy ilyen pillanatot élhettem át az osztályommal.
 
Bezdán Simonetta
12.H
Kategória: