Szelektív hulladékgyűjtőket és palackprést adományoztak iskolánknak a Zöld Prohászka Program sikeréért

Iskolánk Zöld Prohászka Programja egy a környezetvédelem iránt érzékeny győri iparvállalat, a Ferenczi Fémipari Kft., és a Szülői Munkaközösség figyelmét is felkeltette. Eredményeként a Ferenczi Kft-től 4 db fém Szelektív hulladékgyűjtőt, a Szülői Munkaközösségtől pedig 2 db Palackprést kapott iskolánk.
Az általános iskola és a gimnázium épületében is a papírt (kék fedelű) és műanyagot (sárga fedelű) hulladékgyűjtőkben gyűjthetitek, ráadásul a műanyag (PET) palackokat össze is préselhetitek a fali présben.
Továbbra is cél a kevesebb hulladék termelése, de fontos, hogy ami keletkezik, azt szelektíven gyűjtsétek, hogy újrahasznosítható legyen. Reméljük, mindenki örömmel használja őket.
Köszönet mindenkinek, aki eddig is részt vett a programban, és reméljük, ebben az évben is aktívak lesztek a Zöld Prohászka kihívásai során.

A diákönkormányzat képviselői
 
Kedves Pedagógusok, Kedves Gyerekek!
A Ferenczi Fémipari Kft. részéről felajánlással éltünk az iskola diákjai és tanárai felé, melyet a Zöld Prohászka Program inspirált.
Cégünk – környezetvédelmi fémtermékeket gyártó győri iparvállalatként - különösen fontosnak tartja a környezetünk megóvását, a „zöld jövőnk” megvalósítását, ill. a szemléletformálást.
Ezért támogatjuk azokat az iskolákat, intézményeket, akik eredményeket mutatnak fel ezen a területen, így tovább segíthetjük a már megkezdett munkát.
Megvizsgáltuk Győr iskoláit egyfajta „zöld szemüvegen” keresztül, így találtunk rá a Zöld Prohászka programra. Több hónapon keresztül figyelemmel kísértük azt a rendkívül lelkes, kreatív és eredményes munkát, ami az iskolában folyt, és egyértelművé vált számunkra, hogy ebben az évben a Prohászka Iskolát fogjuk támogatni.
Követtük a havi kihívásokat, célokat, szurkoltunk, hogy sok fát ültessetek, hogy minél több használt mobilt gyűjtsetek. Néztük a remek kampányfilmet, és a vicces és ötletes „Mi szemetünk” videókat.
Elismerésünk jeleként, - látva, hogy a szelektív gyűjtés is elkezdődött-, cégünk 4 db fém szelektív hulladékgyűjtőt ajánlott fel az iskolának.
Remélem, még többen csatlakoztok a különleges Zöld Prohászka Programhoz, legyetek aktívak, kreatívak és elkötelezettek a környezetvédelem iránt idén is, és legyetek büszkék az iskolátokban folyó munkára, annak sikerére.
Vigyázzatok a környezetünkre, a jövőnkre, kérlek gyűjtsétek szelektíven a hulladékot, hadd hasznosítsuk újra!
Ne feledjétek, hogy minden apró cselekedet számít, Németh László szavait idézve:
„Az ember szolgálni jön a földre s nem uralkodni.”

További kedvet, kitartást és sikert kívánok diákoknak, pedagógusoknak egyaránt a Zöld Prohászka Programhoz!
Szeretettel:

Ferenczi Katalin Mónika
ügyvezető