Szeretetáradat Mikulás ünnepén

Kedves prohászkás Jótevők! Kedves Szülők és Diákok! Csodálatos szeretet-adakozás résztvevője lehettem az elmúlt héten, mikor korábbi felhívásomhoz csatlakozva számos kedves szülő és diák adományát gyűjthettem össze, hogy Mikulás ünnepének előnapján, december 5-én egy csapat kilencedikes gimnazistával meglepjük a győri kórház gyermekosztályának kis betegeit.

Szokásunkhoz híven Szent Miklós történetét adtuk elő a kicsiknek és nagyoknak, illetve szüleiknek, akik talán így egy kis időre elfeledték gondjaikat, szenvedésüket. Balogh Robi - aki az előadásban Miklós püspököt jelenítette meg - a felnőtt betegekre is figyelt, sőt - legnagyobb meglepetésükre - a Zrínyi úti kórház udvarán álló mentős dolgozókat is megörvendeztette egy-egy szaloncukorral. A műsorban közreműködött még Szücs Anna Csenge, Hainer Gábor, Mezei Anna, Nagy Natália, Kovács Kinga, Drázsnyák Zsófia és Gróz Katalin, valamennyien a 9. osztály tanulói. Hegedűn Kinga kísérte az énekünket. Köszönet illeti őket lelkes munkájukért.

Köszönöm a rengeteg igényesen összekészített csomagot, melyeket óvodás és iskolás diákjaink szülei küldtek a gyermekekkel. Köszönjük a süteményeket is.
Az idei évben december 18-án, csütörtökön kisebb gyerekcsapattal karácsonyt is köszöntünk a kórházban. A beküldött ajándékokból bőven maradt erre az alkalomra is. Süteményt és édességet még szeretnénk kérni a kedves Szülőktől. Ezeket az adományokat is a gimnázium portáján gyűjtjük az utolsó napokban december 13-18-ig.

Végül Pilinszky János soraival kívánok minden kedves adakozó Jótevőnek tartalmas adventi készülődést és áldott karácsonyt. Jótetteik sugárzó fénye csillogjon fenyőfáik ágain!

Horváth-Hutás Rita
tanárnő
Ne higgyük, hogy tetteinknek és szavainknak hatása tüstént és várakozásainknak megfelelően jelentkezik… fokozottan így van ez a jócselekedetek esetében. De ami késik, nem múlik. S akinek van türelme a jóságra, az meg is fogja érni, s föl is fogja ismerni gyümölcsét.
Pilinszky János