Takarítási világnap a 2.B osztályban

A Takarítási világnapot minden évben szeptember harmadik hétvégéjén, szombaton ünnepeljük. A 2.B osztály tanulóival mi is megemlékeztünk erről a jeles napról, pénteken a napközis foglalkozáson.

Beszélgetéssel kezdtük a délutánt, a gyerekeknek remek ötleteik, felvetéseik voltak a témával kapcsolatban. Megfogalmazták, hogy mennyire fontos számukra a tiszta, rendezett, igényes környezet, ahol tanulni, játszani és pihenni tudnak. A gondolatok fonalát tovább szőve roppant ügyesen megállapították, hogy a takarítás, tisztaság nem csak a közvetlen, de a tágabb környezetünkre is hatással van. Az ő szavaikat idézve: „a Föld is mosolyog, ha friss a levegő, ha nem szennyezettek a folyók, tavak, és a talajt sem pusztítjuk hulladékokkal”.

A foglalkozás végén mindenki készített egy „mosolygós” Földet, amit az osztályban, a faliújságon helyeztünk el. A gyerekek munkái mindenkit buzdítanak és figyelmeztetnek: Ne csak ezen az egy napon, hanem minden napon tegyük meg a tőlünk telhető legtöbbet környezetünk tisztaságáért! Így tényleg mi is és a „Föld is mosolyogni fog”!

Horváthné Rácz Éva

tanító
 
Kategória: