Tanévkezdés

Kedves Szülők! Kedves Diákunk!
Bizonyára mindenki nagy izgalommal várja a tanévkezdést. Sok kérdés fogalmazódik meg ilyenkor minden diákban: Milyen teendőink vannak? Milyen lesz az új osztályom? Lesznek-e új osztálytársaim? Lesz-e új tanítóm, tanárom?

TANKÖNYVELLÁTÁS:
A köznevelés 1-9. évfolyamán minden diák ingyenesen kapja meg a tankönyveket. 
A tankönyvek az iskola tulajdonát képezik, így azokat – a munkafüzetek, munkáltatótankönyvek (matematika, idegen nyelv) kivételével – a tanév végén vissza kell adni megkímélt állapotban. Az első és a második évfolyamos kisdiákoknál maradhat minden tankönyv, nekik nincs visszaadási kötelezettségük.
 1. Az esetlegesen megrongált, vagy elveszett tankönyvek árát ki kell fizetni vagy egy új tankönyvvel pótolni.
 2. Mivel az iskola ingyenes tankönyveket kölcsönzéssel adja, a csomagban nem lesz mindegyik tankönyv teljesen új állapotú, hiszen a rendelkezésre álló pénzügyi keret ezt nem teszi lehetővé. Nincs lehetőség arra, hogy az iskolában saját tulajdonú könyveket vásároljanak. Akik saját tulajdonú könyvet szeretnének, a KELLO rendszerén keresztül, vagy tankönyvboltokban vásárolhatják azt meg.
MINDENNAPOS TESTNEVELÉS:
Akik egyesületben rendszeresen sportolnak, edzésre járnak, mentesülhetnek a délutáni 2 testnevelés óra alól. Mentességhez az iskola által használatos igazolást kitöltve vissza kell hozni a testnevelő tanárnak, lehetőleg a tanév kezdetén, de legkésőbb szeptember 15-ig.
A testneveléshez iskolánkban hagyományosan zöld „Prohászkás” pólót hordanak a diákjaink. Testnevelő kollégáink tanév elején felmérik az igényeket és egyeztetik a méreteket, majd ezt követően rendelik meg a pólókat.

TOVÁBBI TUDNIVALÓK:
 1. Augusztus 31-én, szombaton 18 órától tanévnyitó Veni Sancte szentmise lesz a Székesegyházban. A felújítási munkálatok miatt a Székesegyház befagadó képessége korlátozott, ezért erre az alkalomra az 1. évfolyamos és az 5-12. évfolyamos diákjainkat várjuk. A diákok a Székesegyház előtt osztályonként sorakozzanak fel 17:40-ig.
  A 2-4. évfolyamos diákjaink számára  a tanévnyitó Veni Sancte szentmise szeptember 2-án, hétfőn 8 órától lesz az Orsolyita templomban. Találkozó az osztálytermekben legkésőbb 7:45-kor.
  Megjelenés mindkét alkalomra ünnepi öltözetben.

   
 2. Ezúton szeretnénk tájékoztatást adni a Házirendünk öltözködésre vonatkozó meghatározásáról:
  Ünnepi öltözet:
  • fiúk számára sötét öltöny, fehér ing, iskolai nyakkendő és alkalmi cipő​
  • lányok számára sötét nadrágkosztüm, vagy kosztüm, fehér blúzzal, alkalmi cipő. A szoknya hosszánál kerüljék a szélsőséges méreteket.

Hétköznapi öltözködésben a szélsőségeket kerülő, tiszta, rendezett öltözködést kívánunk meg. Ide értjük a szakadt nadrágok kerülését is.

ÉTKEZÉS AZ ISKOLÁBAN:
A 2019/2020-as tanévben megváltozik az ebédrendelés és ebédbefizetés menete. Szeptembertől az étkezés árát utólag és kizárólag átutalással lehet kiegyenlíteni az iskola által kiállított számla alapján.

Fontos, hogy nyomtatott formában, aláírásukkal hitelesítve visszajuttassák szeptember 10-ig az iskolába az „Igénylőlap intézményi étkeztetésre” elnevezésű nyomtatványt, melyet honlapunkról lehet letölteni.

Szintén a honlapról tölthető le a „Fizetésre kötelezett (igénylő) nyilatkozata”, melynek kitöltésével a szülő kötelezettséget vállal arra, hogy az étkezési térítési díjat utólag átutalással kiegyenlíti.
A nyilatkozat visszaküldésének határideje: 2019. szeptember 10.
Kéthavi térítési díj elmaradása esetén az étkeztetést a második hónap végétől a tartozás rendezéséig felfüggeszti az iskola és hátralék behajtását kezdeményezi a szülő felé.

A kedvezményesen étkezők az iskola honlapról letölthetik a „Nyilatkozat kedvezményes étkezéshez” elnevezésű nyomtatványt, melyet a jogosultságot alátámasztó igazolással együtt (családi pótlék igazolás, tartós betegség igazolása, bankszámlakivonat, RGYK határozat) juttassanak vissza az iskolába 2019. szeptember 10-ig.

Diétás étkezéshez kapcsolódó tudnivalók: diétás étrend igényléséhez feltétlenül szükséges a jogszabályban nevesített szakorvos igazolása (gasztroenterológiai, diabetológiai stb. szakvélemény). Házi gyermekorvosi igazolás nem elegendő! Az iskola a törvényben előírt diétás étkezést tudja biztosítani (kivéve a lisztérzékeny diéta).

Az ebédrendelés az „Igénylőlap intézményi étkeztetésre” nyomtatvány kitöltésével egész tanévre érvényes, hónapról-hónapra rendeljük. Amennyiben a következő hónaptól nem igénylik a gyermek részére az étkezést, abban az esetben tárgyhót megelőző hónap 20-ig az igazgatónak címzett levélben kell lemondani azt. Alsó tagozatnál a napközi/menza változást is a tárgyhót megelőző hónap 20-ig kell jelezni az igazgatónak címzett levélben.

Amennyiben év közben bármely hónaptól étkezést szeretne igényelni a gyermeknek, akkor tárgyhót megelőző hónap 20-ig az etkezes@prohaszka.gyor.hu e-mail címre kérem elküldeni az „Igénylőlap intézményi étkeztetésre” elnevezésű nyomtatványt.

Az ebédlemondás menete változatlan marad: személyesen vagy az 510-380-as telefonszámon kell 9:00 óráig a másnapi étkezést lemondani.

EGYÉB:
Iskolánk aktuális programjait hivatalos honlapunkon - prohaszka.gyor.hu, illetve az iskolánk Facebook oldalán is megjelenítjük.

Nagyon nagy szeretettel köszöntöm Önöket és családjukat az előttünk álló új tanév kezdetén.
Isten áldását kérve Önökre és családjukra:

Nagy Csaba
igazgató